Baj ha a csalánlevelet inkább megeszem , teakészítés helyett?
Fu ez a tipikus “egy helyre megy” típus, aki nem azért eszik/iszik, mert élvezi, hanem mert kell. xD
Amúgy nem lesz bajod.
Nem hiszem, hogy baj lenne. Feltehetően a hatóanyag is hasznosul, nem kell a sejteket forrázással felnyitni.
Azért gondolom, mert bizonyos leveleket (spenót, káposzta) nyersen is meg tudunk emészteni.
A leforrázás feltárja a hatóanyagokat, és oldatba viszi. Ha a szárítmányt eszed meg, ez így nem történik meg. Emellett több kovasav jut a szervezetedbe, ami például vesekövet okozhat. A forrázat, és ritkábban a főzet nem véletlenül a javasolt felhasználási mód. Ezek által jutsz a megfelelő mennyiségű hatóanyaghoz.
A friss levelekből esetleg még macerátumot készíthetsz, annak is van hatóanyag tartalma, de a kovaanyagok ott is problémásak lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!