Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Köhögesre mi a jó? (Gyógyszert...

Köhögesre mi a jó? (Gyógyszert bem szedhet)

Figyelt kérdés
45 éves nö aki nem szedhet gyógyszert de náthás lett és köhög (száraz köhögés) mit javasoltok?

2022. okt. 16. 00:03
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Gőzölés forró kamilla tea felett.
2022. okt. 16. 00:08
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Azt javaslom, hogy menjen orvoshoz.
2022. okt. 16. 00:10
 3/7 anonim ***** válasza:
70%

Gőzölés kamillával, gyógynövénytea (kakukkfű, lándzsás útifű, tüdőfű, szegfűszeg, gyömbér, fahéj), méz, dm-ben keressen szopogatós cukorkát torokfájásra, sok folyadék, gyümölcs, pálinka.

A Strepsilsz nem tudom, hogy minek minősül, de az is teljesen jó köhögésre, plusz ugye az ACC is.

2022. okt. 16. 05:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem szedhet gyógyszert - és ugyan miért nem?
2022. okt. 16. 08:39
 5/7 anonim ***** válasza:
70%
Kakukkfü tea. Nekem mindíg bevállt. Mikor kicsi volt a kissebbik lányom hörghurutom volt. Augmentim mellé köptető tablettát nem szedhettem, mert szoptatós kismama voltam. A lándzsás utifüvet javasolták, de az nem használt. Találkoztam amyukám legjobb barátnőjével és ő javasolta igyak kakukkfű teát. Pár nap alatt szépen rendbehozott. Azóta mindíg van itthon. 😊😉
2022. okt. 16. 11:28
 6/7 A kérdező kommentje:

Mert sok mindenre allergiás így a gyógyszerek nagyon nagy része kilőve!

2022. okt. 16. 16:04
 7/7 Grimfox ***** válasza:
Ha a köhögése rotokirritáció miatt van, akkor kamillatea, napi háromszor 2 dl, és méz(lehetőleg ne akácméz) 1-2 óránként egy-két teáskanálnyi. Ha a köhögése azért száraz, mert a váladék még nem szakadt fel a hörgőiben, akkor kakukkfű tea, napi kétszer(reggel, délben) 2 dl. Este nem érdemes, mert ha éjszaka szakad fel, akkor nem sokat fog tőle aludni. A lándzsás útifű is jó, ahogy fentebb írta valaki, ha nem bírja az illető a két fentebb említett teát, vagy ha nem tudja eldönteni, milyen a köhögése. A lándzsás útifű keverhető a másik két teafűvel, keverékként mindkettőt hatékonyabbá teszi.
2022. okt. 16. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!