Mit használtok ekcémás bőrre?
27 éves vagyok,és eddig sosem volt ekcémám.Most sajnos már a lában nagyon csúnya, és rettenetesen viszket.Próbáltam már a az aloe firts srayt, a fenistil gélt, a bepanten, niveát, hintőport, még a gyerek keverős krémét is rákentem párszor.Egyszerűen semmi javulás....:(
Semmi nem használ.Sőt egyre csúnyább...
Ha hintőport szórok rá akkor egy ideig nagyon kellemes nem viszket,de nem múlik el.
Bőrgyógyászhoz nem tudok menni mert kb 2 hónap múlva tudna fogadni leghamarabb, addig szerintem már az egész testem tiszta ekcémás lesz, ezt nem akarnám megvárni.Már a lábaim így is nagyon csúnyák.Segítsetek mivel kenjem?
01.13 vagyok, a google-ban mindhárom kenőcsöt megtalálod, az első találat mindenhol leír mindent.
Kortikoszteroidos mindhárom, tehát nagy eltérések nincsenek. De azért olvasd el. Házi orvos meg felírja, ha szépen pislogsz :)
Annyival pontosítanám az előttem szólókat, hogy a tüneteket (!!!) fogja kezelni a szteroid, magát az okot nem szünteti meg. Jelentkezz be bőrgyógyászhoz, addig pedig kérd meg a háziorvosod, hogy Elocom-os terápiát kezdjen meg.
A kortikoszteroidot bőrön keresztül általában úgy alkalmazzák, hogy 2 hét kezelés után van kb. 4 hét szünet. Ez a mellékhatások csökkentése érdekében van, a kortikoszteroidok lokálisan alkalmazva elvékonyítják a bőrt.
Legjobb, ha nem "töményen" a tubusból kened az Elocomot, hanem arra kéred az orvosod, hogy 100 gramm nonionos hidrofil kenőcsalaphoz írjon fel 1 tubus Elocomot, amit majd a gyógyszertárban magisztrálisan elkészítenek. Emellett érdemes lenne áttérni hidrofiles fürdőkrémre a zuhanyzáshoz (! ülőfürdő nem javasolt), illetve a szteroidos kenőcs mellett alkalmazni valamilyen hidratálót is (Cremor aquosus gyógyszertárban kérhető, és remekül bevált nálam).
Ha sebek is vannak (mármint konkrét hámhiány, ami fertőzési kaput jelent), akkor vagy az elocomos kenőcs mellé használsz Gentamycin kenőcsöt (antibiotikum, meggátolja a fertőződést), vagy pedig már rendelkezésre állnak kombinált készítmények, amelyek szteroidot és fertőtlenítőt egyben tartalmaznak, ilyen pl. az Alkcema.
Remélem, tudtam segíteni.
Én is ekcémás vagyok már 10 éve biztos, és nekem egy kátrányos krémet kevert ki a bőrgyógyász ami be vált, de én mást is próbáltam közben. Minden 2. fürdésnél tengeri sót raktam a vízbe, ami nagyon jó hatással volt rá, és amikor mostanában megint előjött, lecsillapította és megállította.
próbáld ki, nekem be vált. De mindenképp tengeri sót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!