Száraz bőrű ekcémás gyereknek milyen fürdetőt és testápolót használtok?
én tiszta olivaolajos szappannal fürdetem, és natúr, tiszta (szintetikus anyagoktól mentes) shea vajjal kenem, illetve néha éjszakára olivaolajjal.
Más nem vált be nálunk, pedig próbáltam a gyógyszertáritól a legdrágábbig mindent.
Viszont több dolgot is változtattam mellette : mosódióval mosok, öblítő nélkül, és a lehető legkevesebb cukrot kapják a gyerekek. Még a tejtermékeket szeretném kicsit visszafogni, de az nem olyan egyszer, mert joghurtimádó a család :-)
Ja, és a3 gyerekemből 2 ekcémás ( a fiúk)
Sziasztok!
Szintén ekcémás baba és én is az vagyok.
Fürdető: magamnak a dm-es Jessa intim mosakodó (nem vicc, ez a legjobb még!) és én pl. csak a "lényeges részeket" mosom ezzel, máshol sima víz.
Gyerek (16 hónapos): dm babylove fürdető (szintetikus anyagoktól, ásványi olajtól, parfümtől, színezékektől mentes). Csak a fenekét, fütyijét mosom meg közvetlenül ezzel, a többi testrészét csak a vízzel, amibe úgyis bekerül a fürdető is.
Testápoló: nekünk most ez jött be: La roche posay Lipikar Baume AP. Csecsemőknek is használható, nem szteroidos testápoló. Elég drága, de sokáig kitart és a viszketést kb. 2 perc alatt teljesen megszünteti. Most már az arcát is ezzel kenem, teljesen jól visszapuhult és nem piros! Napi 1x szoktam neki kenni, fürdés után, amikor még nyirkos a bőre. Na épp nem olyan vészes, akkor 2-3 napig nem kenem, csak az arcát, ha hideg van és kifújja a szél.
szia,
én a gyerekeimet Dm-sajáttermékes, babylove ultra sensinsitive fürdetővel fürdetem. Fehér tubusos, kék betűkkel. A száraz foltokat, illetve a kézfej+arc Linola Fett-el kenegetem. Így szép a bőrük.
És nagyon kevés baba mosószert használok, ecettel öblítek.
Ha lehet kerülöm a testápolót, olajat, hogy a bőr saját maga "dolgozzon", ne lustuljon el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!