Természetgyógyászoktól hallottam, hogy a D3 vitamin K2 és A vitaminnal együtt hasznosul, de ajánlott még magnézium és cink szedése is. Most olvasom a tudományos orvoslás egy képviselőjétől: ez nem igaz, elég csak D vitamint szedni. Szerintetek?
A legtöbb ember szembesül ezzel a problémával, amikor találkozik a természetgyógyászattal.
Én ezt az ellentmondást úgy sikerült feloldjam, hogy megértettem, hogy a természetgyógyászat alternatív gyógymódokat használ, tehát olyan módszereket, amiket a konvencionális -tudományos- orvoslás (még) nem alkalmaz. Ha alkalmazná, akkor már nem lenne alternatív, hanem konvencionális lenne.
A tudományos orvoslás és a természetgyógyászat sem tévedhetetlen, ezért mindenki döntse el saját maga, hogy melyik utat választja.
Ha valaki csak a tudományosan már bebizonyított módszereket fogadja el, akkor válassza a konvencionális orvoslást.
Aki felelősséget tud vállalni a saját döntéseiért, az kipróbálhatja a természetgyógyászatot, de ne várjon rá tudományosan elfogadott bizonyítékokat.
Mi is inkább az alternatív ajánlásokat követjük. Én napi 10.000 NE D3+K2 vitamint szedek évek óta. A gyerekek kb 2-3.000 NE D3+K2.
E mellé természetesen ott a 2-4.000 mg C-vitamin is naponta.
Plusz kalcium, magnézium, szelén, cink, omega3, Q10. Ezeket rendszeresen-rendszertelenül.
Nekünk ez vált be, elkerülnek a betegségek.
Én is úgy tudom, sőt tapasztalom már évek óta, hogy a hivatalosan ajánlott mennyiségnél jóval több vitaminra van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy az év 365 napján energikus és egészséges legyen.
A vitaminok létfontosságú anyagok, az egészséges szervezet működéséhez elengedhetetlen a folyamatos pótlásuk, méghozzá jóval nagyobb mennyiségben, mint azt hirdetik.
Ami vitaminokat reklámoznak, azokat a gyógyszergyárak dobták a piacra szándékosan olyan kevés hatóanyaggal, hogy ne lehessen belőlük érezni semmi hatást, és az emberek elforduljanak a vitaminoktól, mondván nem érnek semmit, és szedjék inkább továbbra is a gyógyszereket.
Meg az is benne van a pakliban, hogy ugyanúgy az orvosok, mint a természetgyógyászok között is vannak nagyon jók, kevésbé jók és csapnivaló szakemberek. Pont úgy, mint minden más szakmában.
Hiába fejlődik az orvostudomány, ha a háziorvosom 30 éve végzett az egyetemen és akkor is a 20 évvel azelőtti anyagot tanították neki. Azóta meg nem tanult semmit, nem tart lépést a legújabb kutatásokkal, akkor ne várjunk tőle csodákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!