Miért szkeptikusak az emberek egy része a természetgyógyászattal szemben?
A Kérdezőhöz (#28)
► Első idézet, INNEN: [link]
„Bár A HASNYÁLMIRIGYRÁK prognózisa igen rossz – a lokálisan előrehaladott hasnyálmirigyrákban szenvedők fele a diagnózist követő 10 hónapban meghal –, NEM MINDEN FAJTÁJA JELENT SZÜKSÉGSZERŰEN HALÁLOS ÍTÉLETET.” – idézet vége, kiemelés tőlem.
► Második idézet, UGYANONNAN: „A szakértők egyértelmű véleménye ELLENÉRE Steve Jobs NEM MŰTTETTE MEG MAGÁT AZONNAL. Kilenc hónapig „ALTERNATÍV KEZELÉSEKKEL” próbálkozott, köztük egy „SPECIÁLIS DIÉTÁVAL”. – idézet vége, kiemelés tőlem.
A fenti idézetek, meglátásom szerint nem azt igazolják, hogy az információim hiányosak lennének...
32. A cikk több sebböl vérzik, mert egy tumort ugyan eszrevehrtnek egy UH ból, de a mütetet megelőzörn meg több vizsgalat is van: CT, szövettan. Es másodszorra is azt emliti a cikk hogy a következö UH nal már növekedést mutattak ki. Nem krll mindent elhinni amit irnak. Megpróbálta a mütetet elkerülni, mert tudta ha mütik már nem csak az eletminösége hanem az elyei is romlanak. En is igy döntöttem volna ebben az esetben. De ez az eset nem a kerdés temájába vág... de tanulságos.
A szervezetröl jó tudni hogy müködik.. mert ha egy ilyen diagnózist kap bármelyikünk nem tudja mit kell lépnie..és az eletébe kerülhet.
Kérdező: a természetgyógyászati módszerek HATÁSTALANOK! Ami hatásos(pl. természetben megtalálható hatóanyagok, ilyenek, amik eredetileg természetgyógyászathoz tartoztak), pedig már nem természetgyógyászati módszerek, mert az orvostudomány használja is őket-épp azért mert hatásosak.
A gyógyszereknek át kell esniük több teszten is, először is egy kontrollcsoporttal végzett, placebo biztosított,
úgymond kettősvak-teszten. Valakik placebót kapnak, valakik rendes gyógyszert. Ha a rendes gyógyszert kapók állapotában hibahatárnál nagyobb mértékben lép fel javulás, mint a placebo-csoportnál, a gyógyszer hatásos. Ezt persze nagyrészt előre tudják a hatásmechanizmusból, de kísérletileg is meggyőződnek róla. Ezért nem hatásosak a természetgyógyászati módszerek, mert nincs valódi hatásuk, csak a placebo. De ha valakit placebóval akarunk kezelni, akkor elég ha adunk neki egy adag tablettába töltött cukrot. Ezek tények. Ja, és: érdekesség, de a placebo-hatáshoz nem is feltétlenül szükséges a kezelésbe vetett hit:) Ennyit erről.
Pont a válaszod első részérről írtam a #17 hozzászólásban. Látom, hogy végig nagybetűkkel írtad a hatástalan szót, de valóban ki mernéd jelenteni, hogy ez így is van. Tudod biztosan, hogy már minden egyes módszer megvizsgált alaposan az orvostudomány, amit a természetgyógyászat használ? Vállalnád is a felelősséget a kijelentésedért?
Nagy a gyanúm, hogy nem létezik olyan szakember a földön, aki ezt ki merné jelenteni.
A hibahatáros részről:
Mi van azokkal a "gyógyszerekkel" amik a hibahatár alatt vannak. Mondjuk 1000 tesztalany közül csak 100-nál volt hatásos. Azokat is kiteszik a patikába?
Ha tegyük fel az orvostudomány megvizsgálja az útilaput és kiderül, hogy csak minden tizedik embernél hatásos. Ha neked pont olyan betegséged lenne és nem találnának rá megoldást az orvosok, akkor vajon megpróbálkoznál az útilapu teával? Lesz, ami lesz alapon.
Ha valamelyik módszerét nem vizsgálta még meg, akkor az valószínűleg egy amazóniai törzsek által alkalmazott, természetből kinyert "gyógykészítmény" lehet, vagy legalábbis hasonló...
A hibahatár pedig nagyon nem azt jelenti, hogy hány embernél volt hatásos...
Osztom a vélemenyét! A #35 ös nem tudja hogy van olyan természetes anyag amit szintetikus úton nem lehet elöállitani! A masik hogy amit a gyógyszeripar is használ természetes anyagok azokat is elöször a termeszétgyógyászatban kezdtek hasznalni. Azt átvette az gyógyszeripar is.A gyógyszerek tesztje nem sokat ér akkor ha valaki több gyógyszertöl sem gyógyul meg! Általában azoknak hasonló a vélemenye akiknek még nem volt olyan egészségügyi problemája amit a gyógyszer nem oldott meg! Ha komolyabba válik egy gond és nem tudja valami oknál fogva az orvos megoldani..biztos vagyok benne higy a beteg elkezd keresni. Ha fel akar épülni!!
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
20 éves koromban még semmi bajom nem volt, azt hittem, hogy fel tudom borítani a világot. Nem is figyeltem oda az egészségemre.
Aztán 40 éves korom körül kezdtek előjönni a gondok. Ekcéma, vitilogó, szívproblémák, májgondok. Bejártam minden orvost de tartós javulást nem tudtak elérni, legfeljebb a tüneteket kezelték, enyhítették.
Viszont én úgy gondoltam, hogy még rengeteget akarok élni és nem ezekkel a nyavalyákkal együtt. Ekkor kezdtem a természetgyógyászat felé fordulni. Az elején akkora hülyeségnek tűnt, hogy restelltem is beszélni róla az ismerőseimnek. Viszont láttam, hogy szép lassan kezdett működni.
Szívproblémáim azóta sem voltak, a májam köszöni szépen jól van, az a durva ekcéma teljesen eltűnt és azóta sem jött vissza. A vitiligo az meg elvileg gyógyíthatatlan betegség, (arra nem is adtak semmit az orvosok, mert minek, ha úgysem lehet gyógyítani) na, nekem az is szépen tűnik elfele lassan.
Jobban érzem magamat mint 20 éves koromban.
Félreértés ne essék, nem akarom kritizálni az orvosokat. Sőt nagyon is tisztelem őket. Csak azt kell meglátni, hogy -a közhiedelemmel ellentétben- még nem jutottak oda, hogy mindent tudjanak az emberei szervezet működéséről.
Én úgy segítem a munkájukat, hogy egészségesen tartom magamat a természetgyógyászat segítségével és nem rohangászok hozzájuk mindenféle csippcsupp dologgal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!