Tüdőrákot a dohányzástól, vagy a ma dohánynak eladott cigarettától, amik tele vannak adalékanyagokkal és méreggel lehet kapni?
Figyelt kérdés
Én személy szerint nem dohányzom nem is iszom csak kíváncsi vagyok erre, ugyanis belegondoltam, hogy vajon, vizsgálta e már valaki azt, hogy maga a dohány szívása, a tiszta dohány elszívása mennyire káros az egészségre, a modern cigaretták és dohány készítményekkel szemben.2020. jún. 11. 19:03
1/5 anonim válasza:
A tiszta dohányt nem lehet semmi nélkül elszívni, valahogy össze kell állítani a cigarettát. Persze, nem jók a méreganyagok, de maga a cigarettapapír, a kátrány és a füst járul hozzá jelentősen a tüdőrák kialakulásához.
Létezik most már elektromos cigaretta meg füstmentes dohánytermékek (IQOS), és talán tüdőrákot kevésbé okoznak, jelentős kockázati tényezők szájüregi rákoknál (persze ezek is tartalmaznak mindenféle kémiai anyagot).
2/5 anonim válasza:
A dohányfüst nem az emberi szervezetbe való.Ha vegyi anyagokkal spékelik meg,az nyilván rontja a helyzetet.
3/5 anonim válasza:
Apám pontosan 45 éve halt meg tüdőrákban. Szóval nem a "mai" cigivel van baj.
4/5 anonim válasza:
Maga a dohánynövény rákkeltő. (Pl. ha valaki rágja, akkor is nagyobb esélye van rákra, például a szájban.)
5/5 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de egyszer olvastam arról, hogy a mai dohánytermékekben egyre kevesebb a dohánytartalom, a többi ki tudja micsoda. Iqos jó akkor, ha le akarsz szokni, de az arra nem jó, hogy ugyanúgy cigarettaként használd vagy más dohánytermék, e-cigi helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!