Háznál eladott autóra hány hónap jótállást kell vállalnia a vevőnek? Mire kell ügyelni az eladás során?
Egy 15 éves autót szeretnék eladni. Még nem csináltam ilyesmit. Holnap jön a vevő. Mire figyeljek? Vettem a papírboltban adás-vételi szerződést. 2 marad nálam, 2 nála. A nálam maradt papírt hol kell leadni?
Mit csinálok akkor, ha 2 hét múlva elromlik valami az autón, pl. ha előjön egy olyan probléma, ami eddig még soha. A javítás költségét ki állja?
Arra figyelj, hogy ne egyedül legyél és a találka ne a lakásodnál vagy a munkahelyen legyen (ne tudja meg a címedet). A "vevők" többsége seftelős, a telefonban megbeszélt összegnek csak egy részét akarja kifizetni (fele szokott lenni), erőszakos, fenyegetőzik, a végén örülsz neki hogy nem vertek meg csak vigyék az autót, már az is mindegy, mennyiért. Rá pár nappal meg majd jönnek a telefonok, hogy becsaptad őket, ez-az nem jó, fizesd a javítást, mert bíróságra megy. A végén örülsz, ha nullára kijössz.
Ha valami ismerős a sztoriban, akkor hívd fel őket, hogy nagyon sajnálod, de a haver megvette a kocsit, ne jöjjenek holnap. És semmiképpen ne legyél se te, se a kocsi a megadott címen, a számukat pedig tiltsd le (jön majd a "de már vettem matricát a kocsira, káromlett, fizesd ki).
0 hónap.
A vevő.
Ha kukacoskodó vevővel találkozol - kopott kuplung pedál gumi, meg kopott kormány miatt akar alkudni - hajtsd el a fenébe!
"a találka ne a lakásodnál vagy a munkahelyeden legyen"
Nem tök mindegy? Rá kell írni a lakcímet is az adásvételire.
“Ezen gépjármű tulajdonjoga a bizalmi vagyonkezelés alapján fennálló kezelt vagyonba tartozik.” Igen/Nem
Itt mit kell választani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!