Még mielőtt hülyeségek terjednének, az intravénás C-vitamint nem lehet otthon bekötni, és semmi értelme ha megeszel 2 kiló cvitamint mert rommá terheli a vesédet és kipisálod.
...
Egyébként meg mielőtt bárki terápiát ajánlana, nézzünk utána hogy nem hoax-e!
Kíváncsi vagyok a kínai "nyilatkozat" mögött hol van a DOI számmal ellátott publikáció, statisztikai adatokkal!
Akik rendszeresen fogyasztanak C vitamint, nagy százalékban nem csak C vitamint fogyasztanak nagy dózisban, hanem a komplett ásványi anyag és vitaminszükséglet meg van emelve, továbbá az étkezési szokások és a fizikai aktivitás is mást mutat, mint az "átlagos" emberek esetén. Gondolok itt a rendszeres testmozgásra, és az egészséges táplálkozásra. Nem azért hevertek ki relatíve gyorsan egy náthát vagy nem kaptok el egy influenzát, mert az adott napokban-hetekben megesztek napi 8-10 g C vitamint. Hanem az életmódotokkal hozzájárultok. Nem arra célzok és céloztam az előző hozzászólásomban, hogy a C vitamin haszontalan, csupán betegség esetén a nagy dózisú orális bevitelnek semmi értelme abból a célból, hogy hamarabb átess a betegségen. Eleve ha beteg vagy minden nemű tápanyag emésztése és felszívódása kevésbé effektív mint egészségesen.
Egyébként én ~5 éve hagytam abba a napi szintű 2-3g C vitamin fogyasztását, azóta 2 gyomorrontásom volt, orvosnál ~10 éve nem voltam. Valószínűleg ez sem a C vitamin fogyasztással van összefüggésben, hanem a komplett életmóddal (sport, jó kaja, nincs piálás és buli hétvégén).
Ha a tablettás C vitaminről beszéltek, az semmire sem jó, mert köze nincs a C vitaminhoz. A vitaminok a táplálékban vannak, amit megesztek. A tablettás C vitaminok alapja a citrom pótló, aminek köze sincs a gyümölcshöz. Valódi gyümölcsöt kell fogyasztani, annak van értelme.
Egyszerre fáztunk meg a párommal. Ő literszámra itta a megfázás elleni szereket, én csak teát ittam. Egyszerre jöttünk rendbe, szóval ezek a szerek csak arra jók, hogy lehúzzák az emberek pénztárcáját. Persze ha nagy a gáz, akkor a Béres csepp nem árthat, ha nem is használ.
Igen, pontosan erről írtam. Az aszkorbinsav mesterséges anyag. Annyi köze van a valódi C-vitaminhoz, mint a kannás bornak a gyümölcsből készülthöz. Különböző vegyi anyagokból vegyészek állítják elő. Ezt használják a megfázás elleni készítmények alapjaként, de ételekbe is rakják állományjavítóként. E300 a jele.
Az emberi szervezet évmilliók alatt megszokott bizonyos ételeket. A mesterséges dolgokat nem tudta megszokni és ki tudja, milyen káros következményekkel járhat a hosszú távú fogyasztásuk. Lehet hatása a génekre, vagy akár rákot is okozhat. Nem jobb természetes ételeket fogyasztani? Amiben nincsenek E betűs állományjavítók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!