Mikor vegyem be a D vitamin cseppeket? A koffein befolyásolja a felszívódását? Csak annyit tudok biztosan, hogy valami zsiradék kell mellé. Vasat is szednem kell vérszegénységre, azzal hogy hatnak egymásra?
Figyelt kérdés
Kálcium, magnézium, cink milyen hatással van a d vitamon felszívódására? Ezeket szoktam még szedni időnként. Mi gátolja és mi segíti? Arra is gondoltam belecseppentem az uzsonnára vitt szendvicsembe. Csak nem tudom nem romlik e úgy megire megeszem? Munkába nem akarom magammal vinni mert félek kifolyik a táskámban. Reggel vagy este kéne megoldanom valahogy.2019. dec. 9. 09:20
1/7 anonim válasza:
A K2 vitamin kell a felszívódásához. Kálciumot és magnéziumot ne egyszerre vedd be, mert azonos tápcsatornán szívódik fel, tehát csak az egyik hasznosul. Én a Dr Herz cseppes D3 vitaminját használom; reggel 20 cseppet, este 20 cseppet!( ne félj, nem lehet túladagolni; a hiedelmekkel ellentétben) olyan táplálék-kiegészítőt fogyasztok, amiben eleve van K2, tehát arra sincs gondom.
2/7 A kérdező kommentje:
Eurovit cseppeket vettem. Most már ez lesz idén. Ebben csak d vitamin van. Azért túl lehet adagolni hidd el.
Köszi. Megnézem mi a túró az a k2 vitamin. :/
2019. dec. 9. 12:49
3/7 anonim válasza:
Én evés (általában vacsora) után szoktam bevenni a D-vitamint, K2 vitaminnal együtt. Néha pluszban magnéziumot is. Kálciumot, cinket és vasat nem szedek, van elég a kajámban.
4/7 A kérdező kommentje:
Bocsi de nem igazán érdekel mit szedsz. Csak a kérdésre várnék válaszokat.
2019. dec. 10. 09:45
5/7 A kérdező kommentje:
Azt olvastam a k2ről hogy a véralvadást segíti. Akinek trombózisra van hajlamosító tényezője gondolom nem a leg előnyösebb.
2019. dec. 10. 09:47
6/7 anonim válasza:
Nem érdekel, hogy mit szedek?? Elnézést, hogy bővebben válaszoltam a kérdésedre! D3 vitamint úgy lehet túladagolni, ha napi 100 ezer NE-t szedsz fél éven keresztül... tehát ennyire ostoba ember nincs, így leszögezhetjük, hogy napi 8-10 ezer NE-vel nem lehet túladagolni!
7/7 A kérdező kommentje:
De túl lehet de ez a te bajod lesz nem az enyém, úgyhogy nem túlzottam izgat.
2019. dec. 11. 13:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!