Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Ki hisz a homeopátiás szerek...

Ki hisz a homeopátiás szerek hatásában?

Figyelt kérdés
2010. júl. 21. 12:25
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
az anyukám szedett ilyet amikor az öcsémet szoptatta mert kevés volt a teje.de a bogyó segített neki :)
2010. júl. 24. 12:12
 12/20 anonim ***** válasza:
31%

A homeopátia homályos humbug ami arra való h a páciens ne vegye észre h placebót kap. A placebó pedig jobban gyógyítja a náthát mint a C vitamin.

(Magyarán nem vagyok hiszékeny ezért rám nem nagyon hat.)

2010. júl. 24. 22:40
 13/20 anonim válasza:
65%
A homeopátiában nem hinni kell, merthogy elismert tudomány...
2010. júl. 26. 08:19
 14/20 anonim válasza:
89%
Mivel az állatgyógyászatban is sikerrel használják, miért ne hinnék? Nekik hogy magyarázod be a placebo-hatást?
2010. júl. 26. 10:50
 15/20 anonim ***** válasza:
41%

Klinikailag igazolt hatásúnak az a gyógyszer számít, ami statisztikailag kimutathatóan többet használ, mint a placebó. Ez azt is jelenti egyben, hogy a "valódi" gyógyszerek hatásának is nagyon jelentős része placebóhatás.

A homeopátiás szerek pedig kiváló placebók, még ha nincs is bennük hatóanyag :) valamiért az emberek még jobban hisznek benne, mint a "valódi" gyógyszerekben, és ugye a bűvös placebóhatás pontosan ennek a hitnek az erősségével van összefüggésben :DDD

Úgyhogy szerintem nagyon jó dolog, hogy vannak ezek a "szerek", mert remekül lehet velük mozgósítani a szervezet saját védekezőképességét és tartalékait, a jelek szerint legalábbis...

Mivel elvileg explicit placebót ma már tilos felírni, szerintem jó, hogy vannak ezek a homeopátiás cuccok helyettük, és hogy nem kell minden panaszra rögtön "valódi" mérgeket felírni.

Nekem mondjuk mázlim van, mert az én szervezetem placebó nélkül is mindent kivéd, ami kivédhető... de néha azért én is megveszek hülyeségeket, amikről a "lelkem mélyén" tudom, hogy valószínűleg kamu, de mégis úgy érzem, legalább tettem valamit az ügy érdekében :D

Úgyhogy a válaszom: NEM, de azért ettől még hajrá a használóinak!!! :DDDD

2010. júl. 26. 11:30
 16/20 anonim ***** válasza:
64%
Nem hit kérdése ez, elismert tudomány, orvosok is szereznek néha ilyen képesítést.
2010. júl. 26. 11:51
 17/20 anonim ***** válasza:
2010. júl. 27. 19:05
 18/20 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen!!Így mentettem meg a mandulámat!!!A homeopátiás szereket kezdtem el szed mert egy orvos azt ajánlotta!És így nem kellett kivenni a mandulámat és 2,5-3 hét alatt meggyógyultam és azóta semmi bajom sincs!!!
2010. júl. 30. 22:02
 19/20 anonim válasza:
87%
Én. 2 éves korom óta vagyok homeopátiás. Más gyógyszert nem is szedek. Hatásos!
2010. aug. 2. 22:44
 20/20 anonim ***** válasza:
34%
Hüüü, emberek, nem arrool van szoo, hogy sértöödékeny lennék a szàzalékaimra, de tényleg érdekelne, hogy az, amit iirtam, miért nem hasznos vàlasz a kérdésre... gondolom, a kérdezöö azt akarta tudni, hogy egyrészt ki mennyien hisznek benne és màsrészt milyen megfontolàsbool, vagy félreértettem valamit...? (vagy talàn bizony az "tilcsukbe" és a "csakezajoo" mozgalmat egyszerre usziitottam volna magamra? dehääät... na mindegy, tovàbbra is mindenkinek egészségére a meggyöözöödését, szo szerint :DDDD)
2010. aug. 10. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!