Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Két hónapja alig tudok elaludn...

Két hónapja alig tudok elaludni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mindig is féltem a sötétben, de ha valaki volt mellettem vagy akár csak velem egy légtérben/szobában, akkor nem féltem. Ha egyedül aludtam, akkor felkapcsoltam egy kis villanyt, vagy bekapcsoltam egy filmet, esetleg bedugtam a fülem, és hallgattam zenét. Most viszont már akkor is félek, ha nem vagyok egyedül, viszont a kislámpa fénye már zavar, mert csak sötétben vagyok képes aludni. A zenehallgatás szintúgy nem működik, mert félálomból felriadok arra, hogy szól a zene, majd kezdődik előről a szorongásom. Próbálom magam nyugtatni, hogy minek félek, próbálok beletörődni, hogy ez van.. De valami miatt mindig elkezd pörögni az agyam, beparázok egy reccsenéstől, behaluzok egy hangot. Mindezt oktalanul teszem, mert nem hiszek semmi hasonló dologban, egyszerűen abban a pillanatban elkezdek félni a semmitől.

Ha nem félek, akkor is egy-két órákat forgolódok az ágyban, mert vagy stresszelek vagy várok valamit, izgatott vagyok, idegesít valami. De legtöbbször megvárom, míg hullafáradt leszek, befekszem az ágyba, erre pedig kipattan a szemem, le se tudom csukni, annyira ébren vagyok. Kezdek már beleőszülni a napi három négy óra alvásokba 18 évesen.

2019. máj. 1. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Ibolyából készült tea természetes megoldás lehet a gondodra.
2019. máj. 1. 19:59
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, esetemben valami trauma állhat mögötte.
2019. máj. 8. 08:26
 3/3 anonim válasza:
Depressziós, bánatos, szomorú vagy? Ha igen akkor nehezebb az elalvás (tapasztalatból mondom). Én amíg depis voltam addig 2-3 óra kellett mire elalszok, de mostmár hogy boldogabb vagyok így már 10 perc alatt elalszok. Ez főként pszichológia, nézz utána ha érdekel. Ha nem ezek miatt van, akkor inkább keress fel valakit aki ért ehhez.
2019. máj. 18. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!