Azt érzem magamon hogy kövér vagyok 53kg vagyok 160cmter körül vagyok es 18eves vagyokde nem erzem igy magam jol kövérnek érzem magam ez miert van? Igy lenne?
Kezdj el sportolni. Ès azt a részt amit nem találsz ideálisnak azt mozogd és erösítsed.
Fogyókúrával csak az fog fogyni ami amúgy is vékonyabb.
Ez az érzésed azért lehet, mert nem sportolsz és punnyatnak érzed magadat.
Megkaptam a privat üzenetedet. Tudom, hogy kedves vagyok, ezért is írtam, hogy önértékelési gondjaid vannak. Ha 160cm magas és mondjuk 90 kilós lennél, akkor azt mondanám, hogy igazad van, hogy kövérnek látod magad, mert az már túlsúly. Akkor tanácsolnám, hogy kezdj el sportolni, diétázni, hiszen az már egy jó kezdés ha valaki felfogja, hogy túlsúlyos, és tenni akar ellene.
De te 53 kilóddal közelebb állsz a soványsághoz mint a kövérséghez. Egy egészséges 18 éves ezt felfogja ép ésszel. Ha te ennek ellenére kövérnek érzed magad akkor fejben valami gond van. 2 lehetőség lehet. Az egyik, hogy önértékelési gondjaid vannak amit orvosi segítséggel kiküszöbölhető ha magadtól nem megy. A másik , hogy csak ego növelés miatt írtad hogy mások dicsérjenek, hogy "ÁÁÁ neme vagy kövér, csinos vagy bla, bla , bla..
De mint írtad kedves vagyok, így feltételezem, hogy az első opció a valós, vagyis önértékelési gondok vannak..
#2: Tévedés, nem lesz anorexiás, már az.
Kedves kérdező, neked komoly testképzavarod van, orvoshoz kellene fordulnod, nem fogynod. Ha nem érzed arányosnak magadat, akkor szedjél fel egy kis izmot, de ne próbálj fogyni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!