Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az Depresszió ha sokat alszok?

Kis István Balázs kérdése:

Az Depresszió ha sokat alszok?

Figyelt kérdés
Olyan minthogyha lelkileg kiégtem volna. Csak nézek ki a fejemből és egésznap csak fekszek az ágyon,van hogy bealszok és alszok 2-3 órát. Reggel is és délután is. Illetve este hamar elalszok.
2018. jún. 26. 16:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Inkább narkolepszia.
2018. jún. 26. 16:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Vitaminhiány, vashiány is okozhat ilyen tüneteket, egy egyszerű vérvételből kiderül, mi az oka.
2018. jún. 26. 16:51
 3/5 anonim ***** válasza:
sok dolog okozhat ilyet. tehát nem biztos h depresszió
2018. jún. 26. 16:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Mindig akkor alszok be ha rám tör egy iszonyú fáradtság. Egésznap fáradt vagyok és kimerült. Az alvás csak csökkenti egy picivel de ahogy felkelek 5 perc múlva ugyanolyan dáradt vagyok. A kávé sem segít
2018. jún. 26. 16:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha nem is depresszió, simán besegít az, ha nem látod értelmét az éberségnek. Pont ilyen passzban vagyok. Én nem tudok depressziós lenni, de lent vagyok és elveszstettem a lábam alól a talajt, már elég régen.

10-11 órákat is alszom, aludni jó, akkor nem kell szembenéznem a gondokkal, bár ezt profin el tudom kerülni éberen is, de néha már átüt.

Változtatni kell, ébren, valami értelmet találni az életben. Olyankor reggel, amikor megszólal az ötödik ébresztőm, lelkesen kikelek az ágyból s nekiesek, míg ilyenkor lecsukom s alszom tovább és tovább és tovább... Pedig ez idióta, gyáva, a helyzetet rontó dolog. Önsorsrontás.

A másik, hogy ha rosszul vagy, nagy a stressz és nem relaxálsz a nap folyamán, akkor nagyobb is az alvásigényed, valamikor ki kell pihenned magad. Még ha ébredéskor nem is érzed, hogy ez kellően megtörtént. Amúgy a túlalvás fáraszt, csak nem mindenkinek van olyan. Nekem most nincs túlalvásom, egyszerűen megnőtt az alvásigényem, de ijesztő mértékben.

2018. jún. 26. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!