Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem lenne nagy baj ha duplázná...

Nem lenne nagy baj ha dupláznám a Xanax adagom?

Figyelt kérdés

Nagyon izgulok a holnapi tábortól. Magas vérnyomásra szedek napi 3X0.5 mg-s Xanaxot. Arra ondoltam h. ne izguljak annyit mi lenne ha 3 szor 1 mg-t vennék be holnap? Magyarán 3-4 mg nem sok belőle? Segít megszüntetni a reszketést, szorongást?

17 fiú

2010. jún. 15. 21:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Azért írták vérnyomásra mert idegi alapon magas a vérnyomásom. Nagyon feszült vagyok, és olyankor 160-170-is szokott lenni. Mellette béta blokkolókat szedek...
2010. jún. 20. 20:53
 12/17 anonim ***** válasza:
Tudom miről van szó, én is ugyanebben szenvedek... a javaslatom a következő! béta blokkolókat nem érdemes fiatalon szedni, mert Erektilis diszfunkciót okozhat, azaz potenciazavarokat! szerintem hagyd el a nyugtatókat napközbe, és írass fel valami erős vérnyomáscsökkentőt! pl: Exforge. Mond meg a háziorvosodnak, hogy neked valami kemény gyógyszer kell, ami mellett nem ugrik ki a vérnyomásod, de ha nem hallgat rád, akkor keress fel egy képzett kardiológust, és vizsgáltasd ki magad (pl: hasi UH, szív UH, teljes vérkép, ABPM, ÉKG, szemészet, stb.) Felfognak majd neked egy jó gyógyszert írni: Minden bizonnyal az Exforge-ot (mert az az egyik legdrágább, és legjobb is talán, bár kinek hogy... :)) de majd az orvosod erről mélyebb tájékoztatást tud adni... mindenesetre ha beáll optimálisra a vérnyomás akkor "ki fogsz simulni" megszünnek ezek a stresszes felindulások... jobb lesz a közérzeted stb. Ez ez az egész stressz a vérnyomásnak köszönhető, vagy ha esetleg kávézol, sokat alkoholizálsz, nem sportolsz, az is rátesz egy lapáttal, esetleg ha nem megfelelően kajálsz (sok gyümölcsöt kell, és zöldséget, és kevés szénhidrátot, cukros dolgokat egyáltalán nem, és a sós dolgokkal is csínján:) ha van súlyfelesleged, akkor mindenképp szabadulj meg tőle! és ha elkezded szedni az Exforge-ot, akkor várj legalább 2-3 hétig mire kifejti teljes hatását! (nekem ezt mondták:)) ja és napközbe ne szedj nyugtatót, hanem állítsátok be közösen az orvossal a megfelelő vérnyomást, és semmi gond nem lesz utána! :) remélem segítettem!
2010. jún. 21. 09:38
 13/17 anonim ***** válasza:

ja még annyi az előzőhöz, hogy nekem kemény 1 napig bejött egy jó kombináció... bár sajnos utána nem maradt úgy, de megosztom veled, hátha...

Lavastra 100 mg reggel, mellette szintén reggel Chinopamil 120 mg

utána olyan nyugodt voltam, mint aki felköltözött a mennyországba :D egész nap 110-120 közötti vérnyomás :) másnap sajnos felszökött, mintha nem szednék gyógyszert sem :(

2010. jún. 21. 09:47
 14/17 anonim ***** válasza:

na megint én vagyok :D lenne még egy olyan kérdésem, hogy a családodban előfordult-e a felmenőid között magas vérnyomásbetegség? esetleg apukád, anyukád, nagymamád, nagypapád stb.

a másik kérdésem pedig hogy mióta tapasztalatod hogy magas a vérnyomás? mert ha egész gyerekkorod óta, akkor nagy valószínűséggel (esszenciális) öröklött magas vérnyomásod van, amit mindenképpen kezelni kell, mert ha nincs időben kezelve, kialakulhatnak később szövődmények: pl: agyvérzés, szívelégtelenség, veseproblémák, infarktus stb. szóval mindenképp kezelni kell, és erre a leghatékonyabb a gyógyszeres kezelés, amit sajnos életed végéig szedni kell, persze csak ha örökölted a betegséget... viszont a jobbik verzió, hogy valami más probléma van, akkor a vizsgálatok során úgyis kiderül minden, és lehet azt az egy problémát kezelni, és utána elvileg megszűnik a magas vérnyomás. ezért fontos, hogy teljes mértékbe vizsgáljanak ki, és menjél Kardiológiai szakrendelésre, ha van lehetőséged, de ha rendes a háziorvosod, akkor úgyis elküld, és nem lesz gond...

2010. jún. 21. 09:57
 15/17 A kérdező kommentje:
Már voltam ekg, szívultrahang, szemészet, vérvétel, hasultrahang 14 órás vérnyomás. Kiderült hoigy idegi alapon van. Nem minden nap, csak amikor idegesebb vagyok néha 170-180-ra felugrik. De amúgy máskor normális olyan 120-140 közötti
2010. jún. 22. 21:03
 16/17 A kérdező kommentje:
de lassan átváltunk rivotrilra. Már elég gyenge a xanax. Jövő héten megyek pszcihiátriára a szorongás miatt. Remélem kapok korházi beutalást, hogy jobban megtudjanak vizsgálni
2010. jún. 22. 21:04
 17/17 anonim ***** válasza:
aha értem! de ha megfelelően lenne csökkentve a vérnyomás, akkor nem tudnak "idegi alapon" se kiugrani... ezen csodálkozom 8-) de hát az orvosaid ezt mondták, akkor biztos így van, ők csak jobban tudják mint én :) a Rivotril az tényleg erősebb mint a Xanax, a Xanaxot én is már kinőttem :))) pl: Nekem a Rivoból elég 1 mg a kezdő dózis esti alváshoz, és tökéletesen alszom, és max 8 mg a beveszhető napi dózis felnőtteknél... de szerintem 1 is bőven elég (nekem) üdv! és jó egészséget!
2010. jún. 27. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!