Lumbágó isiászra mit tornázzak itthon? Menni is alig bírok!
21L vagyok
Amit a kiírt gyógytornán mutattak, az egy nagy f*s, egy alkalmon voltam, de mozgás közben nem éreztem azt, hogy kellemesen feszülne, húzódna a lábam, derekam, cserébe másnap felkelni nem bírtam.
Amit a csontkovács mutatott, hogy balra, jobbra húzogassam el a térdem fekvő helyzetben, az már jobb egy fokkal, de egyszerűen nem segít, még mindig csak sántítok.
Van tapasztalatotok, h mit tornázzak, mit csináljak???
Elegem van, már leszakad a szívem, úgy fáj a csípőm n lábam
Köszönöm
Én porckorongsérves vagyok és csak annyit mondhatok hogy az orvosod egy idióta.
Ha az ideg be van csípődve kifejezetten tilos azt tornáztatni, izomlazítók kellenek és jó pár hét pihenés. A gyógytornát csak akkor lehet elkezdeni ha már nincs begyulladva
Semmit.
Úgyis csak az idő oldja meg. Ugyan mit kéne tortáztatni azon bármit, ha semmi baja a lábadnak vagy a derekadnak, csak feljebb valahol nyomódik egy fő ideg és ez úgymond kisugároz, vagyis fájdalomérzetet generál ott, ahol nincs is.
"Semmit.
Úgyis csak az idő oldja meg. Ugyan mit kéne tortáztatni azon bármit, ha semmi baja a lábadnak vagy a derekadnak, csak feljebb valahol nyomódik egy fő ideg és ez úgymond kisugároz, vagyis fájdalomérzetet generál ott, ahol nincs is."
A gyógytorna lényege hogy megerősítse a hátgerincet tartó izmokat, hogy ne csússzon ki a porckorong a helyér]ől
Frászt. Az orvos sokszor kifejezetten a hátizom teljes nyugalmát írja elő illetve izomlazítókat ír fel. (Nem mellesleg, ha elolvasod a kérdést ott még csak nem is a hátat akarták tornáztatni, hanem a lábat, aminek semmi baja).
A hátizom edzése legfeljebb a porckorongsérv megelőzésére lehet jó (ami csak az egyik lehetséges oka amúgy a lumbágónak és az isiásznak), ha már megvan a baj, semmit nem használ, sőt árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!