A bizonyos 'Scoliosis tornával' milyen hamar hozható rendbe egy enyhe jobb oldali bordapúp? Milyen gyakran tornázzak? (Gyógytesire nem járok, csak itthon kell tornáznom)
Kedves Kérdező!
Hány fokos a gerincferdülésed? Nem kéne rá korzettet (fűzőt) hordani? Ha igen, akkor kérlek írj meg és küldj el nekem egy kis privátot, mióta van, hány fokos stb. Tornában ajánlom a Schrott terápiát. Üdv. és jobbulást kívánok:
Dr. Dav
Kedves Dr. Dav!
Köszönöm válaszodat! A bordapúp nem súlyos egyáltalán, csak enyhe. Az iskolaorvos se küldött el sehova, mert azt mondta, fölösleges lenne gyógytesire járnom, csak otthon tornázzak időnként. Fűzőt, remélem, nem kell hordanom, hiszen akiket ismerek és fűzőt hordanak, olyan görbe a hátuk, mint a C betű, s nekem 'szabad szemmel nem látható', vagyis semmiféle különleges torzulás nem látható egy nem hozzáértőnek a hátamon.
A fokot sem tudom.
Mégegyszer köszönöm!
Kedves Kérdező!
Én azt javaslom, hogy kérj az iskolaorvostól egy beutalót ortopédiára, mert szeretném, ha megröngteneznék a hátadat, a biztonság kedvéért, hogy mekkora a gerincferdülésed. Nyugi, minden rendbe fog jönni;) ha szeretnéd, tudok nagyon jó gyógytornásznak elérhetőségét adni, ő segít:) Mert hogy a szimmetrikus gyógytestnevelés tényleg semmit nem segít, az egyetlen, ami segít, az az egyénre szabott gyógytorna. Várom a válaszodat:) Ha majd elmentél röntgenre, megérted, milyen jó, hogy megnyugodhatsz, vagy azért, mert van egy egyéni gyógytornával kezelhető problémád, vagy azért, mert nincsen semmi kezelendő bajod, a bordapúpon kívül, bár én azért nem vagyok biztos benne, hogy csak kis gerincferdülésed van. Ha igazam van, akkor is teljesen teljes életet élhetsz természetesen:D. Az nem igaz, hogy a fűzősöknek c-alakú háta van, az csak az úgynevezett Scheuermann-kórnál, amikor olyan irányú a gerincferdülés. Ha oldalirányú, akkor egy 25-30 fokos is el tud bújni.
Várom a válaszod:):)
Üdv.:
Dr. Dav
Bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!