Az baj, ha a csuklómon kitapintott pulzus utései nem
egyforma időközönként következnek?
Figyelt kérdés
Ugy értem, hogy egyik utés, utána a másik, de az mintha pár pillanattal később jonne. Szóval nem annyira szabályos. Nem érzek semmi rosszullétet, semmit, csak ettől olyan idegeskedés elkap, hogy szinte azt hiszem, hogy meg fogok halni. Valamilyen pánikbetegségem lehet. Múlt héten nagyon heves szívdobogásom volt, doki csinált EKG-t, akkor minden rendben volt, de holnap 24 orás EKG-m lesz, nagyon félek tőle, hogy mi lesz az eredmény. Eddig nekem ez a nem szabályos pulzus nem tűnt fel, csak mostanában figyeltem fel rá, de ha valami gond lett volna, akkor a doki szol az egy héttel ezelőtti EKG-kor? És mi van ha azóta lett valami baja a szívemnek?Azóta folyamatosan stresszelek rajta, hogy valami szívbetegséget találnak. Szinte pánikrohamok jönnek rám, ha elkezdek rajta gondolkodni. Olyankor meg fujtnak, ver a viz, remegek, azt érzem, hogy mindjárt meghalok....
aranyeret. Pedig nincs is. Állandoan kitatalok valamit, vagy hallok valamit, es rogton bekepzelem magamnak.
2010. jún. 10. 18:24
13/22 anonim válasza:
Tudom milyen ez én is vagy 1000 vizsgálaton voltam,de eddig minden negatív lett hála,pedig sokszor rosszul vagyok még most is.Ez nálam ilyen hipochondria meg halálfélelem sajnos...
Antidepit kaptam mert állitolag ezek pszichés tünetek.De ki tudja.Mondjuk amióta szedem,nem gondolkozok annyi hülyeségen.
(most amúgy nekem candidám van-saját diagnózis,az orvosok meg szokás sznt hülyének néznek(kivéve a pszichiátert),h miket találok,ki ezért ki se vizsgálják ezt nálam)
2010. jún. 11. 17:11
14/22 anonim válasza:
nem beszélve arról amiket az interneten lehet olvasni,jobban tesszük ha nem is olvassuk el a betegségeket stb ,mert beképzeljük.Persze utána lehet nézni a dolgoknak,csak ne a saját magunk idegelésére!
2010. jún. 11. 17:14
15/22 A kérdező kommentje:
Nálam is ez a baj. Állandóan a szabadidőmben a neten lógok és olvasok és rögtön beképzelem. Aztán állandóan anyut bolondítom vele, hogy ez a bajom, az a bajom, már el akarta venni a laptopomat...És a psichologus elkerulese nem lehetséges? Valami önkontroll vagy valamilyen vitamin vagy valami? Magne B6rol hallottam...
2010. jún. 11. 21:25
16/22 anonim válasza:
magne b6ot én is szedek,de önmagában nem elég szerintem.
nekem most jó ez a antidepi amit irt a pszichiáter,szedek még mellette folsavat meg ugye a magne b6ot.
De van néhány olyan dolog amiben saját magad is tehetsz valamit.
Pl én minden nap megeszek egy fej fokhagymát az a legjobb vértisztító,immunerősítő.Meg biciklizni szoktam mozgás gyanánt,és kikapcsolódásként.Már is jobb a lelkemnek hogy tettem minden nap az egészségemért.
Te sportolsz valamit?
Ja és ki lehet próbálni még a vénynélküli gyógyhatású készítményeket:nyugató teákat,macskagyökértablettát(cirkulum valeriana),citromfű,kakukkfű,komló,menta.De személy szerint nekem ezek nem sokat használtak sajnos.Talán egy kicsit.De mindenkire máshogy hat,szóval nem ártanak az a lényeg.
2010. jún. 13. 13:56
17/22 A kérdező kommentje:
Igen, sportolok, futottam rendszeresen, csak most pár hónapra abbahagytam, mert érettségi miatt nem jutott rá időm, de megint el fogom kezdeni. Gyógyszereket nem nagyon szeretnék szedni, inkabb gyógynövény- párti vagyok, mindent gyógynövényekkel igyekszem megoldani. Én is szoktam inni kamilla teát, nem tudom mire jó, csak tudom, hogy jó...kitisztitotta ugy a vesémet, hogy már szinte a vizeletemnek se színe és alig van szaga....Megpróballom minél jobban lefoglalni magam, akkor aztán eszembe sem jut. Igy visszaemlékezve kiskoromban is ilyen voltam, 7-8 évesen is már....csak akkor még nem mentem el orvoshoz...
2010. jún. 13. 22:22
18/22 anonim válasza:
Hát megértelek először én sem akartam gyógyszereket szedni.De 5 év után már nagyon el voltam keseredve.Depressziós lettem.Mindent beképzeltem a fájdalmak miatt.Utcára sem jártam ki.
Most már kicsit jobb azért,érzek valami változást.
Amúgy az már jó jel hogy tudod hogy valami nincs rendben(és nem feltétlenül fizikailag,sőt) és teszel ellene!
De amúgy, ha elmennél pszichiáterhez,attól még nem muszáj szedned a gyógyszert,te döntesz végül is ebben!
2010. jún. 14. 13:05
19/22 anonim válasza:
a sport az mindenképpen jó:)
én is elkezdtem szobabiciklizni,és érzem a hatását testileg lelkileg,aközben sem gondolkodom hülyeségeken.
Csak nem szabad túlhajtani magunkat!
2010. jún. 14. 13:07
20/22 anonim válasza:
amúgy az érettségi miatti stressz meg akármilyen idegeskedés,még jobban kihozhatja ezeket a pszichés dolgokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!