55-65 közötti pulzus normális?
hát inkább a 120 körüli a jellemző.. Sőt ritkán van, hgoy felugrik, és olyankor 170/90 is van...(ez a ritkább)
Nem értem, hgoy akkor egyszer alacsony, egyszer magas...? Mit csináljak..? :S
azt nem írtam, hgoy mostanában nem nagyon mozgok, scak a reggeli 10 perc séta az állomásig, meg visszafelé ugyanez, és napközben csak tengek-lengek, szóval mostanában nem nagyon vagyok aktív... Kardiológiára kéne mennem ezzel? nem fognak ott kiröhögni?
(hogyan mérjem a vérnyomásom, miylen időközönként?)
Ezt inkább a háziorvosoddal kéne megbeszélned akkor...
Mondjuk szerintem ilyet nem csinálhat az, ha ellustulsz kicsit.
a háziorvosommal az a baj, hogy le sem sz*rja.
Voltam már vele fejfájással meg ezzel a vérnyomás"zavarral" is, és annyit mond , hogy aha...hát ez nem túl jó.. majd jöjjön vissza egy év múlva, akkor megint megnézzük. Aztán küld a rákba..
Akkor a nővértől kérj beutalót a kardiológiára, szerintem érdemes lenne nálad egy terheléses vizsgálat, és otthoni 24 órás megfigyelő egy napra, hogy tényleg mindig ilyen ingadozó a vérnyomásod, és ha igen, akkor miért.
Otthon mérd legalább 3-5ször, és azt is jegyezd fel, hogy mit csináltál előtte, ügyelj arra, hogy nyugalmi helyzetben mérjétek, könyök felett, annyira legyen szoros, hogy beférjen alá pont a kisujjad mikor felteszed. Vizsgálat közben ne mozogj, ne beszélj.
Illetve iszol-e kávét, teát, más koffein tartalmú italt vagy étrendkiegészítőt, ha igen hagyd el egy időre, hátha javul tőle a helyzet.
Azt is figyeld, hogy milyen front van, és aznap milyen értékeket produkálsz, az is befolyásolhatja sajnos.
És egyél sok meggyet, szívvédő hatása van.
köszönöm a válaszokat!
Igen, kis mozgás nem ártana, de nem vagyok olyan lelki állapotban, hogy most tudjak...
MEg aztán az sem hozza meg a kedvemet, hogy a fejem folyton zúg, kicsit olyan, mintha szédülnék, néha úgy is érzem, mintha koordinációs zavaraim is lennének.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!