Ez a rosszulét a magas vérnyomástól van vagy ez pánik roham?
Néha ràmjön egy rosszullét és olyankor nagyon felmegy a vérnyomàsom.Nem tudom eldönteni hogy akkor most pànikrohamtól megy fel a vérnyomàsom vagy a megugrott vérnyomàsom okoz pànikszerű tünetet??
Ezt érzem olyankor:
Valami "nem stimmel"érzéssel kezdődik úgy erzem mintha nagyon szorítana vagy puffadna a gyomromnàl és alig kapok emiatt levegőt.Kipirulok vagy elsàpadok,ekkor hirtelen nagyon gyorsan kezd verni a szivem meg sem birom szàmolni a pulzusom.Remegeg mindenem,a làbamban ugy befeszülnek az izmok hogy alig birok menni.kapkodom a levegőt.Néha ilyenkor nagyon melegem van utàna ràz a hideg.A vernyomàsom ilyenkor képes 180/110-ig is felmenni.Ez a roham kb 1-2 percig tart aztàn gyorsan el is mulik de a vérnyomàsom nehezen rendezódik utàna sürgősségi tabletta is nehezen viszi le.
Ez a roham szinte kizàrolag menstruacio 2.napjàn vagy pont a két mensi közötti 14. Napon fordul elő.Régebben viszont gyakoribb volt.Most ezekre a napokra korlatozodott.mi lehet ez?Szervi bajt még nem talaltak.
Hormonszint ellenőrzése laborvizsgálattal?
Közvetlenül vagy közvetetten tartós traumatizáló tényező(k)?
Voltam nemrég nőgyógyàszati hormon vizsgàlaton.Ez a vérkép sem mutatott semmi kórosat.42 éves vagyok.mindig is elég egészségesen életmódot eltem.
Truma hàt azt nem mondhatnàm.Bàr elég sokat tudok stresszelni mindenen.A munkàm pedig fizikailag néha nagyon fàrasztó.
1-es válaszoló vagyok.
Szerintem simán lehet a klimax előjele is ez a tünetegyüttes. Hőhullámot nem érzel? (Nekem az a legrosszabb...)
Üdv:43/N
Hőhullàmot csak ritkàn,de utàna ràz a hideg es jéghideg a kezem làbam.De előtte meg forrö mintha làzam lenne.
Klimaxot kérdeztem a nögyógyàsztól a hormonos vérvétel utàn és azt mondta hogy tuti nem vagyok még a klimax közelébe sem.Ö kardiológiàt vagy pszichiàtert javasolt.
Több mint 10 éve vannak ilyen tüneteim.csak valami mindig vàltozik.Régen ezek a rosszullétek mindennaposak voltak és durvàbbak.Volt sulyos agorafóbiam is.Ez elmúlt gyógyszer nélkül.A rosszullétek is ritkàbbak.Tavaly télen szinte minden hónaoban egyszer elöjött.A nyàron nem volt egyszer sem.most hogy újra itt a hideg,megint kezdődik.Most a ciklusom bizonyos napjain jön csak elő ilyen ijesztően nem tudom miért.A vérnyomàskiugràs aggaszt leginkàbb.De amúgy Pms-töl is szenvedni szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!