Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Borzalmasan megalázva érzem,...

Borzalmasan megalázva érzem, úgy érzem, megszégyenítettek női mivoltomban. Mit kezdjek ezzel az érzéssel, ha nem múlik? (a többi lent)

Figyelt kérdés
29 éves lány vagyok, sajnos teljesen felborult a hormon-háztartásom (nőgyógyász segítségével kezeljük, de nem megy egyik napról a másikra). Ez azzal jár, hogy a menstruációm nagyon erős, ami egészen eddig "nem jelentett gondot", amíg egy nap sikerült úgy elindulnom otthonról az egyetemre, hogy bár sötét térdig érő szoknya volt rajtam, a betét elcsúszott valahogy... Már majdnem a bejáratnál voltam, amikor megtörtént, amitől a legjobban féltem: egyszerűen elöntött... és a testszínű harisnyám bokáig véres lett, mert nem tudta felfogni... Szerencsére volt egy pad, ami mögé el tudtam bújni, jöttek-mentek az emberek.Azt realizáltam, hogy órára nem tudok bemenni, olyan ismerős pedig nem volt a környéken, akit hívhattam volna. Végül elindultam, magam elé tartva a táskám, és reméltem, hogy nem lesz gond. EKKOR 3 középkorú nő jött velem szemben, akik 1. nyíltan megbámultak 2. egyikőjük konkrétan felordított, hogy "atyaisten, szerencsétlen!" 3. a másik ujjal mutogatott felém, és a fejét fogta...Annyira szürreális volt, hogy csak annyit tudtam mondani ott és akkor, visszafordulva, hogy "hát, köszönöm"... Végül a mosdóban rendberaktam magam, és haza tudtam menni. Ami a gond, hogy ez az élmény azóta fixálódott, noha a menstruációm kezd rendeződni. Előfordul, hogy éjszaka felriadok, és azt álmodom, ujjal mutogatnak rám és ettől a víz lever... Szerintetek ezt túlreagálom? (ez még 2 hónapja történt, de nem alszom jól azóta... gondolkodom szakemberen). Mindenkinek köszönöm, aki érdemben válaszol erre a posztra.
2017. szept. 3. 21:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
5%
Nem mondtam, hogy tudom de nem tűnik valami extradurva dolognak. Ha én lettem volna ott a 3 középkorú nő helyett, akkor másnapra elfelejtem az egészet és főleg nem mutagotok mint egy majom. Nem lehet, hogy csak ti nők csináltok ebből nagy ügyet? Ha ennire kiakad ezen a kérdező, akkor mit csinál, ha valami igazi sokk éri? Felköti magát?
2017. szept. 4. 08:39
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
jó 11-es el lehet innen menni... A probléma más, kialakult a "baleset" nyomán egy komplexus: Megalázottság és szégyenérzet - ez pedig átcsap az élet minden területére- akár a kapcsolatokra, a munkára. Ezt kellene kigyógyítani. A szégyenérzet egy nagyon erős lehúzó érzés.
2017. szept. 4. 08:48
 13/23 anonim ***** válasza:
16%

Én nőként írom, hogy túlreagálod a dolgot.

van ilyen, lesz is még ilyen, sőt, léteznek ennél kellemetlenebb dolgok is a világon.

2017. szept. 4. 09:18
 14/23 anonim ***** válasza:

De bírom, amikor a pasik megpróbálnak okoskodni olyan dologhoz, amit soha át sem élnek, nem is sejthetik mekkora macera az egész szarság... -.-

Nekem a szőrtelenítéssel voltak anno ilyen gondjaim. Anyám soha nem hívta fel rá a figyelmem, soha nem mondta el a családban igazából senki, hogy erre oda kell figyelni, és kis 11 évesként simán elküldtek rövidnadrágban, szoknyában suliba, ahol aztán nagyon durván kicsúfoltak és megaláztak, ujjal mutogattak rám, még a tanárok is kinevettek! Magamtól elkezdtem, vettem a kis zsebpénzemből krémet és leszedtem, erre otthon még jól le is csesztek. Hát bevallom, még 20 évesen is volt vele rémálmom. Hogy valahova megyek nagyon csinosan felöltözve, strandra, vagy ott állok az esküvőmön rövidebb szoknyában és mindenki nevet meg mutogat rám, akkor nézek a lábamra, hogy elfelejtettem leszedni a szőrt... Most már egy ideje azért nincsenek ilyenek. De sokáig (évekig) megmaradtak bennem a dolgok. Biztos neked is halványulni fog egy idő után.

2017. szept. 4. 13:06
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatod h neki ez nekkora sokk. Ha egesz nap gorcsolt a hasa es erezte h "folyik" ki belole a ver akk szted meg van ilyenekhez torelme. Persze azzaltisztaba vagy h ez csak ver,de azzal nem h meg mi mindennnel jar a menszesz. Imadom mikor a pasik azt hiszik h egy nonel jobban tudjak :)

2017. szept. 4. 14:12
 16/23 anonim ***** válasza:
54%

Istenem! Nem hiszem el, hogy nőként hogy lehet valaki ennyire érzéketlen és bunkó. Segíteniük kellett volna. Sajnálom, de ne foglalkozz vele. Nagyon rossz érzés lehetett, de tedd túl magad rajta, nem ér annyit az egész.

L/19

2017. szept. 4. 21:00
 17/23 A kérdező kommentje:
Szeretnék kicsit pontosítani. Annak a személynek, aki azt írta "ez csak vér", üzenném, hogy igen, tisztában vagyok ezzel, nem tegnap kezdtem menstruálni. Nekem a "fogadtatással" volt a gondom, hogy úgy néztek rám azok a nők, mintha ápolatlan lennék, vagy undorító. És még csak nem is ez volt az első "sokk" az életemben (nem jutott eszembe az sem, hogy "felkössem magam"), a kérdés viszont most erre az esetre vonatkozik, mert én EZEN nem tudom magam túltenni, és ezért kértem segítséget itt...
2017. szept. 4. 21:22
 18/23 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy azok a nők, akik megbotránkoznak, nem ismernek téged. Valószínűleg sosem látnak többé, így a dolog abszolút személytelen. Láttak egy nőt véresen, de számukra nem te vagy X.Y., csak egy idegen. Így felesleges magadra venned.
2017. szept. 4. 21:53
 19/23 anonim ***** válasza:

ÉS? Én is megnézem, és szörnyülködök azon, aki full véres, de nem rosszindulatból, hanem tényleg sajnálkozva.

Bár én ilyen esetben odamegyek és megkérdem, tudok-e segíteni, nem csak bámullak. :)

Amúgy tampon PLUSZ betét? De emiatt ne érezd magad olyan szarul, az Ő szegénységi bizonyítványuk.

Én is volt, hogy szép kis vörös folttal a fehér gaytámon mentem haza, de pont leszartam, ki miért néz. Ez van, előfordul.

2017. szept. 5. 12:42
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát igen, valószínűleg én is máshogy reagálok, ha azt érzem, segíteni szeretnének nekem, bár eszembe se jutott, hogy ilyesmi megtörténhet vadidegen emberek közt egy ilyen helyzetben. Őszintén szólva a "legjobb" kimenetel számomra az lett volna, ha óvatos figyelmetlenséggel máshova néz mindenki én meg hát... túlélem valahogy, aztán "elfelejtem". Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszokat, a megnyugtatást, mert kezdek jobban lenni, megkönnyebbülni. Sajnálom, hogy sokatokat ért hasonló megaláztatás, de így már objektívebben látom a dolgokat, látom, hogy nem vagyok egyedül ezzel, amit még pár napja nem láttam, annyira feszített belülről hosszú idő óta ez a dolog. Hiába, nem véletlen mondják, hogy ha kimondod, ami feszít, az segít. Mindenkinek ment a zöld, aki érdemben válaszolt!
2017. szept. 5. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!