Orvosok szokták hangoztatni, hogy igyunk minél több vizet. De minek kell olyan sokat inni, ha annál sűrűbben kell pisilni menni?
Figyelt kérdés
Olyan napi 3 litert megiszok, de emiatt többet is kell pisilnem.2017. júl. 19. 10:39
1/10 anonim válasza:
főleg időseknél elő szokott fordulni hogy a kevés folyadékbevitel miatt besűrűsödik a vérük. Ez a szívet is megterheli.
2/10 anonim válasza:
Nem szokták az orvosok hangoztatni, hogy igyunk minél több vizet. Természetesen nem kell minél több vizet inni, a túl sok víz kifejezetten életveszélyes. Már a 3 liter is sok (persze messze nem életveszélyes), napi két liter az optimális. Ehhez képest nyilván megnövekszik a vízszükséglet fizikai munkánál, edzésnél, kánikulában. Akkor csak annyi történik, hogy az elpárolgott vizet pótolni kell. De normál körülmények között nem kell csak azért többet bevinni a két liternél, hogy legyen minek alul kijönnie.
3/10 anonim válasza:
Mert a szervezeted nagy része víz, amit pótolni kell.
4/10 enes válasza:
Igazatok van, de a lényeg nem ez, a lényeg az, hogy a sok vizelettől gyorsabban forognak benned a különböző anyagok. Gyorsabban kiűrülnek belőled a méreganyagok, a salakanyagok.
5/10 anonim válasza:
Napi 2 liter vízfogyasztasztásnál is teljesen normálisan kiürülnek belőled a méreganyagok! Nem kell azt siettetni.
6/10 enes válasza:
De kell, ha az ember beteg vagy gyógyszert szed rendszeresen, esetleg gyógyszert szedett. Igen, teljesen normálisan kiűrülnek, de ahhoz a teljesen normális kiűrüléshez teljesen normális napi méreganyag bevitel kell. Ha többet viszek be, akkor okosabb, ha gyorsabban ürül, esetleg betegségnél is okosabb. Remélem érthető, ahogy leírtam.
7/10 anonim válasza:
Senki nem mondta, hogy a kérdező beteg, meg gyógyszert szed.
8/10 enes válasza:
Ki beszélt a kérdezőről? A kérdés az volt, hogy miért kell több vizet inni, én leírtam miért. Másrészt még mindig nem tiszta a lényeg, ha nem szed semmit akkor is gyorsabban megy át rajta, aminek át kell... Nem tudom ezen mit magyarázzak, ha belém szeretnél kötni, előbb inkább értsd meg, amit írtam.
9/10 anonim válasza:
Semmi szükség rá, hogy gyorsabban átmenjen. Normál tempóban megy át, ahogy a szervezetünk le van gyártva.
10/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam megkeresni azt a cikket ahol ezt olvastam. Arra emlékszem csak hogy Zacher Gábor mondta egy riportban. Én nehéz fizikai munkát végzek, jól is esik napi két flakon 1½ literes víz. De ennek ellenére sokszor járok wc-re. Ezért írtam hogy most akkor mi van? Gondolom -laikusan- hogy a szervezet csak azt löki ki magából, amire nincs szüksége. De ezen az alapon akkor nem szabadna sűrűbben járnom a wc-re a megszokottnál. Szóval ezért nem értem amit a doki mondott. Vagy csak én nem értem (-valószínűbb).
2017. júl. 19. 20:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!