Kifejezetten káros jelentése=semmi hasznos, másként nem pótolható nincs benne. A tej ilyen.Mint a kristálycukor.
#8 Az ember mindenevő.Vagy is fogyaszt növényt(zöldség+gyümölcs) és húst.Szerinted mit kellene enni?
#10 10 000 év alatt ,még jó,hogy alkalmazkodott valamennyire a tej fogyasztásához a szervezetünk.
Még mindig vannak olyan népek,ahol 100% a laktózintolerancia.
A felnőtt népesség 75%-a nem képes a laktózt lebontani,biztos,hogy minden stimmel a tejfogyasztásával..?
11#
a kifejezetten káros nem egyenlő a haszontalannal
Nem is tudom, hogy ilyen vitába érdemes e belemenni... Szavak-kijelentések értelmén diskurálni :\
Na mindegy, megpróbálom: ha valami kifejezetten káros, az azt jelenti, hogy annak hatására mondjuk meghalsz. Ez káros. Ha tejet iszok vagy sajtot eszek az nem káros. Nem betegszek meg tőle, cserébe pl. laktat, meg állítólag vannak benne olyan alkotóelemek is, amiket a szervezetem fel tud használni. Teszemazt a fehérje. Tudnám máshonnan beszerezni? Tudnám. A tej nekem itt "terem" a kertben, csupán fejnem kell. Vagy helyette fogyaszthatnám az ismeretlen úton előállított szóját pl. Ami akár még káros is lehet, ugyanis arra nincs generációs kutatás, hogy a gm módon előállított ételeknek milyen hatásuk van az emberi szervezetre. Majd ha lesz, akkor lehet, hogy eszek olyat. Viszont nem szeretem, mert ízetlen vacak.
13#
Ahogy odaírtam, gondolatébresztőnek szántam.
Azt a logikát követtem, amit az előttem író alkalmazott.
Pont az a lényege, hogy ha valami nem káros, és valaki kedveli, akkor miért ne fogyaszthatná?
A világon nagyon sok dolog nem arra lett "kitalálva", amire végül "használják", mégsem okoz semmi problémát, akkor miért kell rajta fennakadni?
Ha valaki szereti a tejet, sajtot, vajat, túrót, tejfölt és nem okoz neki különösebb problémát, akkor miért ne fogyaszthatná, annak ellenére, hogy az eredetileg kisállatok felnevelésére "lett kitalálva".
Ugyanúgy, ahogy eszünk húst és zöldséget is attól függetlenül, hogy nem azért vannak, hogy megegyük őket...
Mert finom, és szeretjük.
A tejet magában nem is szeretem és nem is akarom meginni, én is inkább ellene lennék, viszont a sajtokat imádom, azokról nem tudok lemondani, néha joghurt is játszik. :)
Ha szököévente egyszer valamilyen okból mégis iszok tejet, akkor nagy, csúnya, kinyomhatatlan, gyulladt pattanásaim lesznek utána nem tinedzser korom ellenére. Gondolom nem akármiért.
Ja, és amúgy nem vagyok laktózérzékeny.
Na pont ezert tettem fel a kerdest, mert ilyen megoszto ez a tema ;) nem statisztikai okokbol
En 17-18 eves koromig nagyon sok tejet/tejtermeket fogyasztottam, mindennap ket-harom pohar tej/kakao. Aztan amikor felkerultem pestre mar sokkal kevesebbet, mert nem volt kedvem cipekedni a sok tejjel.
De amugy nagyon szeretem, szerintem nincsen semmi problema a tejivassal, ezt a "nem felnott emberek fogyasztasara van" kezdetu ervet nem tudok sajnos ertekelni. Nekem sosem volt problemam a tej megemesztesevel, nem vagyok tole felpuffadva, nem megy a hasam, nincsen szekrekedesem. Egyszer videken ettem egy helyen fagyit, egy neves cukraszdabol ami utan rettenetes hascsikaras meg puffadas jott ram, de biztos vagyok benne, hogy nem a tej miatt volt, hanem valamilyen mas cukor lehetett benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!