Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan jutottatok túl/jutnátok...

Hogyan jutottatok túl/jutnátok túl a depresszión?

Figyelt kérdés
Mindig is szorongós voltam, de alapvetően vidámság és nevetés vesz körbe. Az utóbbi egy hónapban azonban minden nap hányingerek, hányás, szédülés, alvászavar, rosszullétek, mellkasi fájdalmak jellemzik a mindennapjaimat. Élhetetlen. Voltam orvosnál, a vérképem szerint egészséges vagyok fizikailag. Esélyes, hogy depressziós vagyok. Mit tegyek? Ha a külvilágra gondolok, rosszul leszek. Utálom ezt. Mit tehetek ez ellen, hogyan küzdhetném le? Azon kivül, hogy "forduljak orvoshoz"

2017. febr. 20. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Amikor ilyet hallok, vagy olvasok. Legszívesebben megráznám az illetőt, de nem azért mert érzéketlen vagyok, éppen ellenkezőleg. Legszívesebben azt mondanám, hogy nézz körbe, mennyi fogyatékos, és beteg ember van a világon. Nézz körül a világban, nyomorban mosolyognak az emberek.

Kezdj valamit az életeddel, ne nyavalyogj, a pozitívra koncentrálj! Mozgás, jó zene, jó könyvek, jó filmek, jó vallás, hit, célok! Nem kellenek világra törő tervek, nem kell tökéletesnek lenned ahhoz, hogy magadat szeresd! Fogadd el magad, ha kell csiszold magad, de szeresd magad! És értékeld amid van! YOLO!

Carpe diem

2017. febr. 20. 21:39
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem mintha direkt lennék az, okom se érzem, hogy lenne rá :) Nem szeretek rosszul lenni. Egész életemben vidáman röhögtem kifelé, buliztam, nevettem. Vágom, hogy carpe diem, és tudom, hogy sok embernek borzasztó, pont ezért van még nagyobb bűntudatom az érzéseim miatt.

Szerinted nem akarom leküzdeni? :) Szerinted élvezem, hogy egész nap a vécé előtt térdelek és okádok? Az ég világon nem merem senkivel megbeszélni, mert senki nem hinné el, hol nyavalyogjak picit, ha nem itt, név nélkül? :)

Tapasztalatokra vagyok kiváncsi. Mert ki akarok törni ebből, amit úgy érzem, nem tudok irányitani. Pedig biztos, tudnám, csak még nem tudom, hogyan. Nem találom a gyökerét, nem értem a miértjét, csak jön, és nem értem.

Sokat próbálok koncentrálni olyan dolgokra, amiket szeretek, ahogy irtad, például: könyvek, filmek... szeretni nem tudom magam, már hosszú ideje próbálkozom. Mozgás valamennyit segit, de mégis, akárhányszor oda jutok, hogy mennem kell valahova, már rosszul leszek és érzem, hogy valamiért félek. Komolyan nem értem az okát, mert mindig is társasági lénynek gondoltam magam.

2017. febr. 20. 23:12
 3/6 A kérdező kommentje:
visszaolvasva, bocsánat, ha ingerült voltam :) nem akartam, és köszönöm a választ! természetesen abszolút igazad van :)
2017. febr. 20. 23:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Semmi baj :) Megértem! Viszont ezen is csak magad tudsz segíteni! És ha kell enyhe szorongás csillapítót kell szedned. Gyógyszer ellenes vagyok, nem kell folyamatosan, de legyen nálad! Én így voltam , amikor egyedül mentem túrázni, mert mozognom kellett, és kellett az a biztonság, ha elkapna a pánik, be tudjam venni, rendszerint leküzdöttem és nem kellett. Amikor külsőségektől félünk, kérdezd meg magadtól, mitől félsz, mi az oka a félelemnek. Valahányszor nem merünk a külvilággal kapcsolatot tartani MAGUNKtól távolodunk el. Ettől vagy rosszul. Szembe kell nézni a félelmekkel, közelről már nem félelmetesek, sőt, pont arra van szükségünk, hogy oda menjünk.- ki a külvilágba. Nem ismerlek, így egyébként nehéz is jól tanácsot adni. Így nem tudom, hogy túl sok inger ér, vagy túl kevés. Ha túl kevés, akkor emberek közé kell menni, le a boltba, beszélgetést kezdeményezni, reakciókat, rezgéseket várni, beszívni. Ha túl sok, akkor ki a mezőre, vagy a parkba, ahol csend van. Egyébként, ha kiadod a gondolataidat, kibeszéled ez is sokat tud segíteni. Orvost is bombázhatod vele, ne érdekeljen ki mit gondol. Többször voltam rosszul. Felültem a vonatra bementem az orvoshoz. És amíg ott ültem már jobban lettem, elmondtam a problémámat. Haza mentem és elgondolkodtam, vajon mitől lettem jobban? Hiszen gyógyszert nem vettem be. Aztán rájöttem, el kezdtem magamért tenni, erőt vettem magamon, más környezetbe kerültem, KIMOZDULTAM, kicsit talán ki is kapcsolódtam.És elmondtam, miket érzek - kiadtam magamból. Amikor kimentem a mezőre sétálni, rendszerint gyógyszer a háti tatyóban, biztonságnak és egy gyalog ásó, a kóbor kutyák ellen. Így mentem felvértezve:) Mert azt gondoltam ki akarok kapcsolódni, menni akarok, semmi sem akadályozhat meg, félve, de erőt merítve mentem, amikor egy kanyarhoz értem, elővettem a gyalog ásót és a kezembe n fogtam, mint egy fegyvert, ez erőt adott, és mentem mentem :) Egyébként nekem sokat segítettek azok az idézetek, amiket a bibliából szemezgettem. ( Nem vagyok bigott vallásos, de ezeket az erőt adó mondatokat nagyon szeretem) Azt hiszem összegezve a legnagyobb lényeg, az hogy kezdjünk el CSELEKEDni, szerintem ez a legfontosabb. Most így hirtelen nem tudok mást írni. Jobbulást! És kitartást! :)
2017. febr. 21. 08:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy mégis betegség? Én is voltam depis egy hosdzú ideig, de szerintem az állandó hányásnak, rosszullétnek nem lehet az oka.

A gondolataidat tudod befolyásolni. Egy vérkép alapján nem lehet feltétlenül következtetéseket levonni. Szerintem csak bebeszéled magadnak, hogy emiatt van.

Ezzel nagyon vigyázz!

Szedj vitaminokat és próbálj meg lefeküdni mindig ugyanakkor!

2017. febr. 21. 19:39
 6/6 A kérdező kommentje:
sajnos valóban hajlamos vagy a belső szorongásra, igy a depresszió egyáltalán nem kizárt :) de természetesen elmegyek több kivizsgálásra, szeretnék minél több lehetőséget kizárni a rosszulléteket illetően, hogy aztán eljussak a megfejtésig! :)
2017. febr. 21. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!