Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Tesi orai szorongas. Ismeros...

Tesi orai szorongas. Ismeros valakinek?

Figyelt kérdés

Meg mielott barmit csinalnank, mar lever a viz a felelemtol, hevesen ver a szivem, es neha csak ugy megremegek. Egesz oran feszelyezve erzem magam es szorongok. Mar oltozesnel is, vagy barmikor, ha arra gondolok, hogy nemsokara tesi ora jon. Volt egyik kidobosnal, hogy mikor eltalaltak majdnem ramjott a sirogorcs, es nem csak azert mert fajt, hanem mert amugyis feltem es rosszkor talalt a kegyelemdofes. Kerlek nyugtassatok meg, hogy ilyen masnal is van. Esetleg lehet ezzel csinalni valamit? Kerlek ertelmes valaszokat írjatok! Hasonlo sztorikat is szivesen elolvasok ha valaki le szeretne irni a sajatjat szorongassal kapcsolatban

13/L

2017. febr. 1. 21:17
1 2
 1/11 anonim válasza:
Ne félj attól, hogy esetleg nem sikerül úgy valami, ahogy szeretnéd vagy, hogy mit fognak gondolni a többiek, ha valami nem megy jól neked. Ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak! Én is sokszor féltem a tesi órától meg attól is, hogy a többiek bénának tartanak és a labdajátékokat se szerettem, mert nagyon béna voltam bennük. Tudom, hogy könnyű mondani, de próbáld meg elengedni magad és gondolj arra, hogy ez csak egy tesi óra, nem a világ vége, próbálj meg úgy gondolni rá, mint egy játékra, nem baj, ha valami nem sikerül! :) 19/L
2017. febr. 1. 21:36
 2/11 anonim ***** válasza:
Szia! Én egy évvel vagyok nálad fiatalabb, és egy éve, mikor ötödikbe mentem, az tesi óra szempontjából hatalmas lépés volt, új és szigorú tesitanárok, kétszer olyan nehéz feladatok, stb. Úgy féltem a tesióráktól, hogy sokszor nem is akartam átöltözni, féltem, hogy valami bajom lesz. De nyáron valami megváltozott. Év eleje óta úgy fogom fel az egész tesiórát, hogy "nah, legalább megint nem tanulunk, végre egy óra szabadság", és arra kellett rájöjjek: Ha egy feladat másnak megy, akkor nekem miért ne menne? Miért lennék kevesebb mint a többi? Ha ők nem félnek, akkor én mitől féljek? Ha pedig nagyon nem akarsz megcsinálni egy feladatot, nyugodtan mondd meg a tanárnak, hidd el, talál neked más feladatot. És Nekik azért arra nagyon oda kell figyelniük, hogy nehogy valami bajod legyen, mert ugyebár őket be is csukhatják ez miatt. Nagyon remélem, hogy leheltem beléd valami bátorságot, ha van még kérdésed, nyugodtan írj privátban. 😊😜💪
2017. febr. 1. 21:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Pontosan mitől szorongsz? Öltözésnél szégyellős vagy, vagy tesiből gyenge vagy? Vagy valami más? Én annyiban féle a tesitől, hogy elég béna vagyok, többször is szégyenített meg a tanár, de leszarom, poénnak fogom fel a dolgot, és utána röhögök rajta. Próbáld meg viccként felfogni ha nem vagy jó :)

15/L

2017. febr. 1. 21:40
 4/11 anonim ***** válasza:

18f vagyok, 183cm magas és 80 kg, napi szinten sportolok illetve végzek kardió és súlyzós edzést, mégis gyakran érzem magam csapatjátékoknál kellemetlenül, vagy akár szorongva, főleg ha néznek, van hogy olyankor elrontok olyan dolgokat amik amúgy mennek. Focin már konkrétan félek a labdától mert 3szor bikáztak arcon és többször ágyékon, játszani meg nem nagyok tudok mert érzékem hozzá nulla :D Nyugi nem vagy egyedül ezzel.

Egy ideje már kezdtem megkedvelni a tesit, főleg mert jól kijöttem a tanárbával, egyes órákon nem is játszottam hanem vele beszélgettem és röhögtünk a többieken :D ennek sajnos a buszbaleset véget vetett...

Tanácsom nem nagyon van, de azt mondtad a saját sztorikat szívesen meghallgatod, ez volt az.

2017. febr. 1. 21:46
 5/11 anonim ***** válasza:

Nálunk -az általánossal ellentétben- valahogy a háromnegyed osztály sikerorientált. Ezt úgy kell érteni, hogy bármit csinálnak azt profin és a győzelemért, vagy sehogy.

Na most itt vagyok én: egy tök átlagos lány, nem vagyok ügyes szinte semmiben, ezért tesi órán hasznavehetetlennek érzem magam és sokszor bénázom. Nálunk nem nevetik ki az embert, de tudom hogy lenéznek, mert nem vagyok olyan jó, mint ők. Minden egyes órán szorongok és magamban mondogatom, hogy "legyen már vége". Konkrétan megnyugvás tölt el, amikor sikerül átvészelnem egy órát anélkül, hogy leégnék. Ez megy már három éve. Már ott tartok, hogy ahhoz viszonyítom a napom minőségét, hogy hány tesink lesz aznap. Nálunk -mint általában- a tanár is rátesz egy lapáttal. Tipikus izomagyú ember, aki nem fogadja el az olyan puhányokat, mint én vagyok.

2017. febr. 1. 21:52
 6/11 anonim ***** válasza:
#4 a tanárok meghalt a busszbalesetben?
2017. febr. 1. 21:59
 7/11 anonim ***** válasza:
*tanárod
2017. febr. 1. 22:00
 8/11 anonim ***** válasza:
# Az a tesitanár?
2017. febr. 1. 22:37
 9/11 anonim ***** válasza:
2017. febr. 1. 22:38
 10/11 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a valaszokat, sokat segitettetek, legalabb tudom hogy nem csak nalam van igy. 4.valaszolo sajnalom a buszbalesetes dolgot..de legalabb te tulelted. 5.valaszolo amit irtal az teljesen igaz ram, mintha csak en lennek😅

Megegyszer koszonom a segitseget mindenkinek!! Es kitartast annak aki hasonlo helyzetben van mint en.

2017. febr. 2. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!