Reggelire miert csak edeset tudok enni?
Nagyon sok oka lehet. Mindegyikünk szervezete alapvetően ugyanazokból a részekből, szervekből, hormonokból áll össze, de teljesen más egyensúlyban állnak egymással. Előfordulhat pl., hogy kicsit alacsonyabb vércukorral ébredsz, és a szervezeted gyorsan felszívódó szénhidrátra vágyik. Vagy az, hogy a fehérje és zsír bontásáért felelős enzimeid még nem kapcsoltak be. Ki tudja? A szervezeted azért az esetek nagy részében helyesen jelzi, hogy mire van szüksége (nem mindig, hiszen nem egy számítógépvezérelt vegyilaborról van szó), ezért érdemes követni azt, amit kér.
Egyébként én is nagyon sokáig - talán 22-23 éves koromig kizárólag édeset tudtam enni reggelente. Aztán egyszer csak átfordult, azóta egyáltalán nem tudok édeset reggelizni, mert émelyegni kezdek tőle. Jó kis szalonnazsírban megsütött, fűszeres rántotta reggelire, hmmm, na az a nekem való.
Én ennek a kérdésnek pont az ellentettjét tenném fel.
Nagyon szeretem az édességeket, viszont d.e. 11-ig semmi édeset nem bírok megenni, és nagyon szeretem a tojásrántottát, üresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!