Hogyan fogadjam el a testem? Hogy legyen önbizalmam?
Senki sem tökéletes, ezt a tényt el kell fogadnod. Figyeld meg a körülötted lévő embereket, nekik milyen apróbb/nagyobb testi hibáik vannak, és ezt hogyan kezelik. Ha van bizalmas barátnőd, vagy családtagod, kérdezd meg erről. Ha az alakod, arcod szép, akkor a legtöbb embert, aki ismer téged, nem fogja érdekelni az a pár csík a bőrödön, amik egy idő után szépen el is fognak halványulni. Szedd össze a bátorságod, és ne bújkálj többé. Az első alkalom nehéz lesz, de valószínűleg senki sem a striáiddal fog foglalkozni, ebből erőt meríthetsz a továbbiakhoz. Ha pedig egy fiú udvarolni kezd neked, kérdezd meg őszintén, zavarja-e, ha egy lány bőre ilyen. Így elejét veheted a kínos szituknak.
Én is nagyon önbizalomhiányos voltam ennyi idősen, ez ebben a korban elég gyakori, az ember kritikusabb magával, mindig tökéletesnek akar látszani, és a kortársak negatív véleménye szíven üti az embert. Nálam ez 2-3 év alatt lecsengett. Most már hiszem, hogy egészségesen és fiatalon mindenki szép, visszanézve a régi képeket én is az voltam, és már nem is értem, miért voltam úgy megzakkanva tinédzserként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!