Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Egy kicsit egészségesebben...

Egy kicsit egészségesebben éltem, és fél éve nem volt ajakherpeszem, ezért van?

Figyelt kérdés

Évek óta próbálok odafigyelni az ivásra, a gyümölcsfogyasztásra, a testmozgásra, stb.... Fél éve viszont különösen, sok vizet, ízesítetlen teát iszom és mindennap eszem legalább kétféle zöldséget, gyümölcsöt, továbbá heti 2-3-4-szer sportolgatok, nem keményen, de azért mégis valamit.

Kb. két-három havonta szokott lenni herpeszem, ciklus elejének környékén, megfázás környékén illetve stresszes időszakban, valami új kezdetekor, változásokkor.

Ugyanannyi időközönként szokott lenni aphtám is, egy, átlagos méretű és igen érzékeny, fájdalmas.

Tavasz eleje óta nem volt herpeszem, illetve 2-3 milliméteres izék a számon 1-2 napig igen, aphtáim is kicsik voltak, igen könnyen múltak és alig voltak érzékenyek.

Továbbá a ciklusom is olyan pontos, mint még életemben soha.

Pedig sok nehézség volt az életemben, sok új, sok változás, sokszor olyan dolgok történetek, amilyeneket nem szoktam tudni feldolgozni valami könnyen...

Kicsi korom óta sokat járok vécére és sok is jön... Pár éve egyre több vizet iszom és ezzel párhuzamosan egyre kevésbé vagyok "pisis".

Ennyire hat az emberi egészségre egy kicsi életmódváltás és az azzal járó placebohatás?

Úgy érdekelnek az ilyen dolgok és szívesen beszélgetnék is erről!

2016. okt. 7. 17:03
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, azért. A lényeg az immunitásod feljavulása, ami kordában tartja cudar vírust.
2016. okt. 7. 18:30
 2/2 anonim válasza:

Szerintem a gyümölcsfogyasztás csakis jó hatással lehet az emberre (kivéve allergia vagy egyebek esetén)sok benne a ballasztanyag ezért segíti az anyagcserét, rengeteg vizet és vitamint tartalmaz.

Naponta kétféle gyümölcs is jó főleg, ha nem mindig sütöd/főzöd meg: mondjuk párolod vagy nyersen eszed. Ezekben is sok a víz és a vitamin, de az ásványi anyag tartalomban jobbak is mint a gyümölcsök.

A sport meg úgy jó ha élvezed, és ha valakinek heti 14 edzéstől jó a közérzete akkor sportoljon ennyit, nekem is elég heti pár alkalom.

A sok folyadék fogyasztásától pedig nőhetett a teherbírásod ott is, meg szorongások nélkül egészséges izomzattal könnyebb bent tartani. :)

A herpesz sajna mindig előjön, ha egyszer már megkaptad, de az egészségtelenebb emberek immunrendszerét gyakrabban legyűri. (sajna nekem is gyakran van)

Igen! Rátapintottál a lényegre, tényleg ennyivel jár. Lehet van benne placebo is persze, de az senkit sem érdekel amíg van hatása nem? :D Az alvás meg a pihenés fontosságáról ne feledkezz meg, könnyű "rászokni" az edzésre. Ép testben meg ép lélek, szóval kívánom, hogy ezután is ilyen lelkesen kövesd ezt az életmódot, főleg ha tetszik. :D Bocsi, hogy ennyit írtam pedig már az előző válasszal is egyetértettem, csak írtad, hogy érdekelnek az ilyen dolgok és az előző kicsit rövid volt szerintem. Egyébként nem értek ehhez nagyon, lehet, hogy valamit rosszul írtam, akkor javíts ki kérlek. 18/f

2016. nov. 1. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!