Hogyan tudnék egészségesebben élni?
23F vagyok, egyetemista. Egész nap pörgök, egyetemre járok, alkalmanként dolgozom. Este későn fekszem le (éjfél után többnyire) reggel alig bírok felkelni, akkor is kimerült vagyok. Van hogy délután is alszom 1-2 órát, mert különben nem tudok koncentrálni. Memória javító tabikat szedek, és energia italokat iszom, hogy rendesen tudjak tanulni. Mindemellett inzulinos cukorbeteg vagyok, szabad időm gyakorlatilag a 0-hoz konvergál. Régebben krav-magáztam, de most arra sincs időm. Van egy biciklim, amivel pár hete voltam utoljára az egyetemen. Hogyan tudnék mégis egészségesebben élni? (Anyagilag eléggé korlátozott vagyok ebben) szeretnék egy csomó mindent, de az időm nem engedi, de mégsem akarok 10-15 év múlva leszázalékolt lenni...
Van valami ötletetek, vagy javaslatotok?
Köszi előre is!
Gondolom ha elvégzed az egyetemet, könnyebb lesz, főleg ha állást is találsz.
Pl. próbálj olyat csinálni minden nap, ami kikapcsolja az agyad legalább egy kis időre. Mondjuk lefekvés előtt, vagy ébredés után meditálj.
Vagy sétálj egyet, egy fél órát. Igyál meg valahol egy finom kávét, valami hangulatos helyen reggelente, kapcsolódj ki, állj meg a rohanásban kicsit és nézz önmagadba ilyenkor. Jó úton haladsz biztos, megéri?
Pl. teljes kiőrlésű dolgokat egyél, próbálj a természetes alapanyagokra koncentrálni, igyál sok teát ás vizet. Ne szedj gyógyszert és antibiotikumot.
Az agy kikapcsolására szükség van, hiába alszol, ha idegileg vagy fáradt, akkor az alvás sem segít. Én ezeket tudom ajánlani, ha se időd, se pénzed nincs.
Elottem mar leirtak a jo tanacsokat, tehat az energiaitalt lekell cserelni, a tabletta szedest abba hagyni, es valami technikat talalni arra, hogy az elmed pihenjen.
Az energiadat Te fogod megteremteni, nem az a dobozos kotyalek, a memoriadat is Te tudod javitani, nem pedig a tabletta.
A cukorbetegseged miatt is nagyon fontos lenne az,hogy a termeszetes alapanyagu elelmiszereket es italokat fogyaszd, tehat lehet nagyon finom teakat is fogyasztani, mint zoldtea, csalantea, amit aztan mezzel es citrommal tudsz izesiteni.
Ezekre nagyon figyelj oda, es a mozgasra, mivel nem az a problema, hogy lezaszalekolt leszel, hanem az, hogy a ez a betegseg a szemet is es a labakat is tonkre teszi, s ez az igazi problema.
reggel pl. kezdheted a napot 1 friss zoldseglevel, vagy gyumolcslevel, s ez sem kerul tobbe, mint a dobozos italod, es energiaval ellat, de egeszseges is!
Az energiaital árát - és esetleg más árát is - költsd idénygyümölcsre, zöldségre. Egyél naponta kétszer, háromszor gyümölcsöt, zöldséget.
Próbálj minden nap mozogni, már 10 perc is számít.
Lépcsőzés mozgólépcső vagy lift helyett; séta egy-két megálló helyett; többször bringával az egyetemre, kocogás a legközelebbi parkban vagy az utcátokban is lehet, ha az nem a legszmogosabb főút; hasprés + fekvőtámasz két tananyag között...
És ha ezeket megtetted, úgy állj hozzá, hogy tettél az egészségedért, és biztos egészségesebb is leszel. Ne azt nézd, mit nem tudsz megtenni, hanem, hogy mit tudtál tenni! És ha sikerült, akkor tűzz ki újabb célokat! De mindig csak keveset haladj az életmódváltással, mert akkor tovább tudod tartani a szabályaidat.
Ne tartsd katasztrófának, hogy ennyi a dolgod! Ha úgy állsz hozzá, hogy biztosan árt, akkor ártani is fog. Ha úgy állsz hozzá, hogy stresszes, stresszelni is fog. De ha úgy állsz hozzá, hogy ez az élet rendje, könnyebben túljutsz rajta.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!