Ha több folyadékot iszik valaki, attól tényleg magasabb lehet a vérnyomás?
na igen, de a bor az kéne nekem vérszegénység ellen, viszont magas vérnyomásomra meg rossz, viszont sűrű a vérem, és vérhigítónak meg jó a sok folyadék, főleg a víz
a kávé meg vízhajtó, de koffeintól nem épülnek be vitaminok és ezért rossz a fogaknak, és mégtöbb savat termel, amitől meg a száj ph értéke lesz savas
de az meg levinné vérnyomásom, mert értágitó hatású
bár van akinek felviszi
a hagyma nekem nem vált be
Egyszerű logika:
Ha sokat iszol, vagyis hígabb a véred, akkor a szívednek nem kell annyit dolgoznia, hogy lökje a vért, ezért ha hígabb a véred, akkor alacsonyabb a vérnyomásod.
igaz, de a vérnyomás meg a pulzus sem ugyanaz :) lehet az egyik magas miközben a másik alacsony, a pulzus deffinicióját nem tudja valaki?
Nekem a hígabb azaz nagyobb térfogatű a vérem ezért gyorsabban folyik és szaporább lesz a lüktetés is elég logikusnak tűnt, és ugyebár azt nevezzük logikusnak, ami elég leegyszerűsítettnek tűnik :D
"Ha sokat iszol, vagyis hígabb a véred, akkor a szívednek nem kell annyit dolgoznia, hogy lökje a vért, ezért ha hígabb a véred, akkor alacsonyabb a vérnyomásod."
Ez egy orbitális nagy zöldség, már ne haragudj. Normális folyadékmennyiség mellett sem olyan sűrű a vér, hogy az okozzon a szívnek nehézséget, nem méz folyik az ereidben! Aki látott már vért, az tudja, milyen.
A másik meg, hogy a vérnyomást nem lehet érezni, csak mérni. Akinek problémája van a vérnyomásával, annak érdemes egy műszert beszereznie, ma már 10000 Ft körül kiváló eszközök kaphatók, és az egészségünk megér ennyit.
utána néztem hogy aki több folyadékot iszik, annak higabb lesz a vére, és akinek sok vér zúdúl szükebb érvalon át, annak jobban ver a szíve, és magasabb lesz vérnyomása.
Tehát akinek kevesebb a vére, annak a szíve nem dolgozik annyira, tehát rossz a logika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!