Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Vérnyomás. Bal karomon 152/108...

Vérnyomás. Bal karomon 152/108, jobb karomon 126/81? Melyik a mérvadó?

Figyelt kérdés

Normális ekkora eltérés?

Vagy nem jó a vérnyomásmérőm?

2011. okt. 8. 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
A bal karon kell mérni, mivel bal oldalon van a szíved. Tudtommal.
2011. okt. 8. 19:45
 2/7 A kérdező kommentje:

oké-oké én is értem.

De vérnyomáscsökkentőt szedek, mégis magas??

Ráadásul a normális "megengedett" eltérés a két kar között az 10!

De nem 30!

2011. okt. 8. 19:49
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem a háziorvos mindig a jobbon mérte, mert úgy esik az asztaltól a szék, a jobb karom van kézre neki :)
2011. okt. 8. 19:50
 4/7 A kérdező kommentje:

19:50-es

Na nekem is ez furcsa, mert az esetek nagy többségében a rendelőben nekem is jobbon mérik.

Itthon mérem a balon. Viszont ma már 2.-szor fordult elő velem hogy vérnyomáscsökkentő után ilyen magasat mértem balon, felhúztam magam, megmértem jobbon és mindkétszer normális volt azon.

Valószínű megkérdezem a dokit.

2011. okt. 8. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanígy indult kb 4 éve... 30 Hgmm eltérés volt. Ezzel együtt állandó fej lüktetés, és néha homályos látás jelentkezett, ami után dokihoz mentem. Közel fél évig tartó vizsgálatok szerint Subclavian Steal Szindrómám van, aminek a lényege hogy az egyik oldal több vért lop a másik oldalról. Nekem a bal nagyon alacsony, a jobb nagyon magas. Értsd. pl: Bal: 100/67 Jobb: 150/89 Ilyen eltérésnél már erről a ún. szindrómáról beszélünk. Főként 50 éves kor környékén jöhet elő, de irreális esetben fiatalon ( nálam 20 évesen ) diagnosztizálták. Ezt többnyire genetikai öröklődés okozza, vagy ér szűkület.

Fiatalon a gyógyszer szedést alkalmazzák, de By-Pass műtéttel is gyógyítható. Bár nem ecsetelném annak komolyságát...Vérnyomásodra akkor szedj gyógyszert, ha azt szakorvos (kardiológus) írta föl,, illetve azt megelőzően kiterjedt vizsgálatok szakvéleménye alapján tette azt. Háziorvos nem kardiológus...Én közel félévig jártam kórházi kivizsgálásokra, tehát ha úgy érzed hogy a felsorolt jelek előfordultak már veled, keresd fel a háziorvosod és ragaszkodj egy kivizsgáláshoz. Ha családodban gyakori betegség a magas vérnyomás, akkor genetikailag előfordulhat ez a betegség.

2011. okt. 8. 20:14
 6/7 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszi a válaszod.

Voltam már mindenféle kivizsgáláson, van kardiológusom is. Ő javasolta a vérnyomáscsökkentő szedését. Gyakorlatilag még csak ez a 3. napom hogy szedem, de azt hittem ezzel szinte rögtön normális lesz. Még csak 29 éves vagyok, így nem ujjongok hogy már gyógyszert kell szednem, de ez van..

Nálam nincsenek ilyen tünetek mint amiket fent leírtál, tök jól érzem magam a bőrömben, csak csesztet ez a vérnyomáskérdés.

2011. okt. 8. 23:24
 7/7 anonim ***** válasza:
9%
Rossz a mérőd. Nyugodtan ellenőriztesd a háziorvossal vagy a védőnővel, de mindenképpen olyan helyen, ahol hiteles és hitelesített a mérő.
2011. okt. 9. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!