Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ébredés utáni fáradság,...

Ébredés utáni fáradság, kábaság, általános gyengeség?

Figyelt kérdés

Ébredés után a következő tüneteim vannak:

Gyenge vagyok, fáradt vagyok, olyan mintha leütöttek volna. Minden reggel ez van, teljesen mindegy mennyit alszom (6-8-10 óra után is).

Mitől lehet ez? Hogyan lehetne megszüntetni?

2016. febr. 25. 14:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Nyugodt-e az éjszakai álmod? Én annyit "jövök, megyek" álmomban, bőröndbe pakolom a ruhákat, a vonat meg már lassan itt lesz...úgy kifáradok reggelre.

De ha elalvás előttig számítógépezek, akkor is hülyeségekkel szövöm tovább az olvasottakat, látottakat.

"Ágyazz meg" a nyugodt álomhoz! Hűvösebb, szellőztetett szoba, nem teletömött gyomor, olvasás.Reggel meg rászoktam a gyümölcsökből frissen facsart koktélra, s esküszöm, hogy megemelkedett az energia szintem.

2016. febr. 25. 15:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez lehet alkati dolog is, ismerek tobbeket is, akik akarmennyit alszanak es akarhogy, mem birjak ugy a reggeleket mint masok..

Viszont szerintem még ekkor is lehet ezen javitani, igyekezz alvas elott 2 oraval nem enni, inni se sokat, es rahangolodni az alvasra ugy, hogy mar csak lelassult dolgokat csinalsz, legfokepp ne legyenek ekkor mar elektronikai eszkozok a kozeledben, es ami még fontosabb hogy az alvas ideje alatt se. Számos felmérés bizonyította hogy javitja az alvas es az ebredes minoseget ha a konektorok, telefonok, laptopok stb nincsenek bent a szobaban, ahol alszol. Ha a telefonodnak megis ott kell maradnia tedd repulo uzemmodba amig alszol. Erdemes atgondolni, hogy nyugodt lelkiallapotban vagy-e amikor alvashoz keszulsz, feldult allapotban, ha ide-oda cikaznak a gondolataid nehez nyugodtan aludni.

Az alvasi ciklusokrol pedig nem tudom hallottal-e, inkabb olvass utana, millio dolgot talalsz rola a neten, de roviden annyi, hogy az alvasunk x alvasi ciklusbol all, egy alvasi ciklus 3oraig tart, a ciklus vegen van az a szakasz, amikor ha felebresztenek jol ebredsz, mert ez a felszines alvas szakasza. Erdemes ugy beutemezni az elalvasod es ebredesed, hogy ez a 3ora kijojjon, a belso orank iszonyu pontosan tud mukodni, nekem nagyon bevalt amikor elkezdtem erre raallni, de alapvetoen is igy vagyunk beallitva, hiszen egy szimpla vasarnap reggel is akkor ebredsz fel magadtol, amikor egy ilyen ciklus végere ertel.( kiveve persze, ha annyira raalltal pl a 6:00-as ebredesre, hogy a szervezeted ekkor is felkelt pontban 6-kor) +fel ora elalvasi idot még erdemes beleszamolni az elejen, es utana onnan a 3 orakat, nalam atlagosan ez fel ora volt..

Es ami a legfontosabb, olvass utana ennek, jo aranyban fogsz igaz dolgokat talalni az interneten ebben a temaban mint marhasagot, ugyhogy batran, es sok helyrol! Youtubon is van par jo video.

Pl ez.:

[link]

Egyebkent doterra illoolaj cseppek bevalhatnak, ha hosszu tavon nincs valtozas, van kifejezetten erre, ha valaki nem tud elaludni, de mar egy szimpla levendulas is segithet, én a helyedben ezeket probalnam eloszor, borsos az ara, de hatekony nagyon. Serenity ennek az olajnak a neve.

[link]

Elnezest kerek az ekezetek hianyaert, most gyorsan csak igy tudtam irni, remelem segitettem valamit, hajra!

2021. szept. 5. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!