Kinek sikerült gyógyszer nélkül kimászni a pánikbetegségből?
Hát még nélküle mennyi lenne.
Ugye ezt a hülyeséget magad sem hiszed el, hogy valakinek semmi baja, erre antidepresszánst szed és depressziós lesz.
Egyébként én is szedek és teljes mértékben cáfolhatom az általad leírtakat. Te viszont csak hallottad valakitől, aki látott valakit, aki hallotta.
1. Konkrét ismerősöm vált függővé antidepresszánstól, és szoktatta rá a lányát is. A függőség vajon miért nincs feltüntetve a mellékhatások között?
2. A sok bánatos flótásnak úgy írják fel az antidepresszánst mint a cukorkát - és attól kezdve csapdában vannak. Hiába normális, hogy éppen akkor bánatos - tablettát kap. Hiába lehetne életvitel változtatással, gondolkodásmód változtatással valóban egyenesbe tenni - tablettát kap.
Sajnálom, hogy neked a gyógyszereken kívüli világ hülyeség. Nekem viszont az agyrém, hogy a pánikbetegséget is tabletták belenyomásával akarják gyógyítani, amikor bevallottan azt sem tudják, hogy mi okozza. Csak egy ilyen lózungra építenek, hogy "az tuti teljesen szervi elváltozás". Adjunk neki nyugtatót, adjunk neki antidepresszánst, nyúljunk bele az agyába gyorsan, bár fogalmunk sincs hogy az miért is lenne jó.
Érdemes volna kipróbálnod a pánikrohamokat. Sajnos nem lehet. Másként állnál a kérdéshez.
És a kérdés amúgy sem a "bánatos" állapotról vagy akár a depresszióról szólt, hanem a pánikbetegségről. Látszik, hogy fogalmad sincs róla, hogy mi az és mivel jár, csak egybemosod az általad ismert egyéb "állapotokkal", majd az egészet nyakonöntöd a manapság divatos gyógyszerellenességgel.
Arany János csak ennyit mondana erre: "keveri a fene." :)
Viszont az egybemosás az jó szó. Miért is kéne pánikbetegségre antidepresszánst adni, ami valami másra lett kifejlesztve???
A leveledben hirtelen megjelent a szánalom, az emberség - persze rögtön olyan kontextusban, ami azzal vádol engem, hogy belőlem hiányzik az együttérzés. Sőt odáig is eljutsz, hogy én nem értek semmit. :)
Szóval egy gyógyszeresen nem gyógyítható betegségre miért is jó valami egészen mást: antidepresszánst adni? Légy szíves arra válaszolj, hogy miért jó úgy belenyúlni valakinek az agyába, hogy az orvosnak fogalma sincs hogy mit csinál? És tuti nem gyógyít.
És hoppá! A jónéhány más módszer, amiből kettőt megemlítettem, azokra miért nem reagáltál? Miért csak az antidepresszánst és a nyugtatót nyomatod? Hogy megemlítsek egy harmadikat: Hallottál már arról a kutatásról például, amely szerint a bélflóra befolyásolja a hangulatot és az agyműködést, ugyanis az ott élő baktériumok ürüléke feszívódhat a vérbe, és az vagy jó neked vagy sem? Ha nem hallottál még valóban hatékony módszerekről, akkor megértem, hogy a te fejedben csak ez jár: tabletta, tabletta, tabletta. Nyugi, nem (teljesen) a te hibád. :)
Mi a fene köze van a hangulatnak a pánikbetegséghez ?
Az antidepresszáns rengeteg fajta hatásmechanizmusú gyógyszert takar és nyilván azért ez a neve, mert először a depressziót próbálták vele kezelni. Teljesen mindegy amúgy mi a neve, hat a pánikbetegségre (nem utolsósorban azért mert annak is hasonló szervi oka van), még jobban is, mint a depresszióra. Nyilván egy marék molylepkét nem ér egyik sem, ezért is szedik annyian, akiknek döntő többsége hosszú évekig azon okból kifolyólag (én is), mert HAT.
Látszik, hogy lövésed nincs az egészről, másodkézből vagdalkozol ráadásul, és okosabbnak érzed magad az összes pszichiáternél, kutatónál és gyógyszerésznél.
És még egyszer leírom, mert nehéz a felfogásod, pánikbetegségről beszélünk, aminek SEMMI köze ahhoz, hogy éppen milyen élete van, meg hogy szomorú-e vagy vidám. Vedd már a fáradságot és olvass utána, bárkit elkaphat, bármilyen életvitel mellett, bármilyen korban, aki erre genetikailag fogékony.
I. A konkrét érvekre tekintélyelvre hivatkozó választ adtál. Nálam ez nem valódi érv.
II: További kellemes dilibogyószedést. Most már azt is értem, hogy miért ez a vehemencia a tabletták védelmében. Tartósan szeded, vagyis függő vagy. Nem tehetsz róla, de ez van, a tabletta beszél belőled. Próbáltad már egy alkoholistának azt mondani, hogy ne igyon? Minden érvet mondana, hogy miért vagy m@rhä, az alkohol jó. :)
III. Személyeskedni kezdtél. Részemről itt vége a vitának.
1. Mert ilyen színvonalon én nem. Neked ez milyen? ;-)
2. Mert ez egyértelműen jelzi, hogy sarokba szorultál és elfogytak az érveid. :)
Vajon örülök hogy megismertelek? :)
Igen. Okos ember más hibáiból tanul.
Előző.
Kár, hogy ezek nem pánikrohamok voltak. Ha lenne egy igazi, másként vélekednél. Ha pedig naponta-hetente lenne, nem mondanál olyan sületlenségeket, hogy fejben dől el. Szednéd a gyogyót 1 éven belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!