Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kinek sikerült gyógyszer...

Kinek sikerült gyógyszer nélkül kimászni a pánikbetegségből?

Figyelt kérdés
2016. jan. 31. 16:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Az agyra.

Szerotoninszint, dopamin, endorfin, kortizol. Főleg az elsővel van a probléma. Az antidepresszánsok is erre hatnak. Gondolom azért csak meglepő lenne, ha a "lélekre" hatnának és még jobban is, mint egy ima.

2016. febr. 5. 17:10
 12/30 Gyula1.0 ***** válasza:
Imádom, amikor valaki szentül meg van győződve arról, hogy egy betegség szervi, és pont. Ennek ellentmond az a tény, hogy a placebo hatás, ami tisztán lelki, képes bármilyen betegséget meggyógyítani. A gyógyszerkutatások állandó nagy problémája az, hogy kiszűrjék azt a 20%-ot akit "csak" a placebo hatás gyógyított meg.
2016. febr. 6. 08:18
 13/30 anonim válasza:
Nekem sikerült de konkrét oka volt ami ellen lépéseket tudtam tenni.
2016. febr. 6. 11:58
 14/30 anonim ***** válasza:
Imádom, amikor valaki szentül meg van győződve arról, hogy egy betegség lelki, és pont. Ennek ellentmond az a tény, hogy akár lelki, akár testi, mégis hat rá mindenkinél egy nyugtató, meg az antidepresszáns. Tehát szervi.
2016. febr. 6. 17:13
 15/30 anonim válasza:
Itt az a lényeg hogy GYÓGYSZER NÉLKÜL!!! Pánikbetegség mi kell hozzá nyugalom relaxáció. Gondolkozz egy kicsit nem kell egyből szervi bajra gondolni, mit csináljon ha nem akar gyógyszert szedni? A kérdésre a válasz gyógyszer nélkül: az ima és a lelki béke míg én a kérdésre válaszoltam te nem, szóval fölösleges volt ide írnod, és okoskodnod, az agyi problémákról.
2016. febr. 6. 17:47
 16/30 anonim ***** válasza:
De, a kérdésre válaszoltam. Leírtam, hogy miért nem lehet gyógyszer nélkül.
2016. febr. 6. 22:08
 17/30 Gyula1.0 ***** válasza:
Imádom amikor valaki, aki a ló egyik oldalán van azt hiszi, hogy aki nem ott van az mind a ló másik oldalára esett. És különösen szórakoztató látni, hogy azt el sem tudja elképzelni, hogy a lovon egyensúlyban is lehet valaki. :) További jó álldigálást a ló mellett, én most ellovagolok. :) Kötelességem megtettem, megmutattam, hogy a ló egy olyan állat, aminek kettő vagy annál több oldala van. Most már az illető feladata, hogy megtalálja a kantárt és a kengyelt és rájöjjön, hogy mire valók.
2016. febr. 7. 07:54
 18/30 Andi23 válasza:
Én így, hogy kipróbáltam mind a két módszert talán tudok segíteni.Első körben én is gyógyszerrel kezdtem a háziorvosom írt fel frontin 0,5 napi 2X1 vagy 3X1 már nem emlékszem régen volt, de azt tudom, hogy nekem nagy volt az az adag, mert olyan voltam mintha örökké keveset aludtam volna és fáradt lennék ehhez azért hozzá tartozik, hogy nem nagyon bírom a gyógyszereket, még a cataflámtól is elalszom és a fogorvosnál kapott injekciót sem bírom jobban.Eközben elküldtek pszichológushoz aki írt nekem egy újabb gyógyszert és mielőtt kijöttem volna közölte, hogy kezdjem el szedni és ha van panaszom jöjjek vissza ha nincs akkor csak a megadott időpontban és ha beválik utána megbeszéljük a későbbi leszoktatást is.Na én ezt a gyógyszert már nem váltottam ki és megfeleztem a frontin adagomat és mindig velem volt, mert így bármikor bevehettem belőle és igen 1-2 hónapig szedegettem is néha pluszban és közben kerestem a megoldást a gyógyszer nélküli létre. Csak utána vettem észre, hogy ha nem azzal voltam elfoglalva, hogy rosszul leszek hanem lekötöttem magam egyre kevesebbszer kellett plusz gyógyszert bevennem.És így eljutottam oda kb. fél-1 év alatt, hogy nem voltam rosszul és soha sem vettem be semmit.Így azt hittem, hogy ennyi én kemény vagyok és kész letudva.Mígnem rá 1 évre húzós hónapok jöttek kevés alvás nagyon sok munka éjszakás után nagy bevásárlás szigorúan alvás nélkül hisz kinek van arra ideje és éreztem az áruházban, hogy ha most nem jutok ki biztosan itt elájulok és elkövettem a legnagyobb hibát kijöttem. Ezután minden naposak lettek a rosszul létek. Na és ekkor váltottam ki egy doboz frontin vész esetére és elkezdtem figyelni rá, hogy aludjak mert ha kimerült vagy annál rosszabb nincsen.És minden esetben lekötöttem magam és nem sajnáltam magam, hogy milyen rossz is nekem és elkerültem mindenkit aki csak kicsit is sajnált és ezt minden pillanatban a tudtomra is adta.És olyan dolgokat kezdtem mind munkában mind magánéletben csinálni ami lekötött és szépen lassan elmúlt, de sokáig kellett a tudat, hogy bármikor kimehet elmehetek és ha lépcsőztem vagy valami miatt gyorsabban vert a szívem eszembe jutottam de tudatosan elnyomtam és mással kezdtem foglalkozni.Én azt ajánlom, hogy vegyél valami nyugtató teát amit megfőzöl elkezdesz inni és tudsz magaddal vinni és ha szükséges iszol belőle, mert nem a gyógyszer nyugtat meg hanem a tudat, hogy bevetted.Most vissza gondolva amikor annyira össze daraboltam a frontint, hogy csak egy gombostű fejnyi maradt belőle és miután bevettem 5-10 perc múlva olyan jól voltam, hogy akár 5-6 órát sem jutott eszembe, hogy van valami ha igen megnyugtatott a tudat, hogy nem lehet baj, mert már vettem be gyógyszert.Végszónak még annyit, hogy a pánik önmagában nem betegség csak ha elfajul.Mielőbbi gyógyulást remélem tudtam segíteni és nyugodtan keress fel egy szakembert nem mindenki a gyógyszerben látja a megoldást.
2016. febr. 7. 17:50
 19/30 Niola Bes Xyrta válasza:
Alapból a pánikot a gyógyszer NEM gyógyítja. Ezt volt pánikbetegként ÉS terapeutaként mondom. A Xanaxról csak kevesen tudják, hogy rontja a gondolkodási folyamatokat és elhanyagolható esetben vakságot is okoz. Én a magam módszerével kezelem a pánikbeteg klienseimet, azzal, amivel magamat is kihoztam belőle.
2016. febr. 7. 18:35
 20/30 anonim ***** válasza:
Senki sem mondta, hogy a nyugtatótól kell a megoldást várni. Az antidepresszáns való erre.
2016. febr. 7. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!