Nem tudom mit csináljak, hogyan szokjak le róla?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy elkövettem azt a hibát, hogy elkezdtem Seduxent szedni, most már egy jó ideje, de nem évek óta. Eleinte 1 szemet vettem be, aztán már volt, hogy csak egy 1/2, most 1/4-et. Próbálok napokat kihagyni, volt már hogy sikerült, de mindig előjön, szédülés, izgatottság, kábaság, aluszékonyság, de ezek elég ijesztő tünetek, mert alig birok felkelni sokszor, gyengének érzem magam, olyan belső remegés félét is érzek. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy nem-e esetleg más egészségügyi problémám is van, ettől még rosszabbul érzem magam. Aztán csak beveszek 1/4 szemet, és egy kicsivel, mintha jobb lenne. Akkor gondolom nem lehet nagyobb baj, ugye? A másik pedig, hogy laktóz van ezekben a gyógyszerekben, én pedig érzékeny vagyok rá, és ha beveszem, kicsit fáj tőle mindig a hasam, vagy megy is tőle. Nem tudom be lehetne-e venni előtte egy laktáz enzim tablettát, hatásos lenne-e ez rá? Szóval nem tudom mit tegyek. Anyukám altatónak szed Frontint, azt mondta miért nem próbálom meg, aztán arról hátha letudnék szokni. De úgy tudom arról is nehéz, vagy az már másfajtább? Orvoshoz egyelőre nem szeretnék menni, hátha sikerülne egyedül is. A probléma már megoldódna, nem idegeskedem annyit, csak ez a szorongás van még rajtam, félelem, halálfélelem.2016. jan. 26. 11:42
1/3 anonim válasza:
Nem ismerem a Seduxent, de anyád jó nagy baromságot mondott, a Frontinról képtelenség leszokni.
2/3 anonim válasza:
Elöször is MOST gyógyszerfüggö vagy, kérsz segítséget orvostól/pszichológustól, hogy le tudj róla szokni.
A frontin még rosszabb, erösebb függöséget okoz.
Anyád láthatólag nem egy észlény, ne hallgass rá, hanem menj el az orvoshoz.
3/3 anonim válasza:
Laktáz enzim tablettát szerintem nyugodtan beveheted mellé, de minden gyógyszerben van erről tájékoztató. Mindkét nyugtató, amit említettél a benzodiazepinek csoportjába tartozik, nagyjából ugyanannyira okoznak függőséget, tehát nem cserélném le Frontinra. A negyed amit szedsz nagyon kicsi mennyiség, le lehet róla szokni, ne hagyj ki napokat, hanem csökkentsd tovább az adagot nyolcadokra, akár úgy is, hogy összetöröd a tablettát. Pár hét múlva már el tudod hagyni a nyolcadot. Ennyire kis mennyiségű nyugtató mellett nyugodtan lehet gyógynövényes nyugtató szereket, teákat szedni, de teljen el a kettő között néhány óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!