Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » 147-es vérnyomásssal lehet...

147-es vérnyomásssal lehet sportolni illettve nem ajánlott vérnyomáscsökkentő szedése?

Figyelt kérdés

2016. jan. 7. 13:30
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
enyhén fáj is a fejem egy ponton néha hátul
2016. jan. 7. 13:52
 2/17 anonim ***** válasza:

Elöször egy kivizsgálás kell a háziorvosnál.

De általában a vérnyomás a sport hatására normális/esetleg alacsony lesz.

2016. jan. 7. 13:53
 3/17 A kérdező kommentje:
köszi
2016. jan. 7. 14:44
 4/17 anonim ***** válasza:
147-es vérnyomással vérnyomáscsökkentőt kellene szedni, mert a sport helyrehozza, de nem azonnal. És mindennap ilyen magas vérnyomással rohangálni megterheli a szívet. A fejfájás pedig egészen biztosan ettől van. Viszont ha egy ponton fáj, akkor azt meg kellene orvossal nézetni. Aneurizma is lehet, az pedig ha elpattan halálos szokott lenni.
2016. jan. 7. 15:00
 5/17 A kérdező kommentje:
nem mindig fáj csak időnként "belenyom" egyet
2016. jan. 7. 15:04
 6/17 anonim válasza:
Kicsit magas, de érdekes lenne az alsó (diasztolés) érték is. A kardiológusom nekem azt mondta, hogy nem mindegy milyen sport. A súlyzós edzés pl. nem jó, de az aerob mozgás (futás, kerékpár, stb.) jó hatással van a vérnyomásra.
2016. jan. 7. 15:16
 7/17 A kérdező kommentje:

vérnyomás 147 diasztolés 88 pulzus 80 körüli

szoktam futni de leginkább pumpálom magam itthon fekvőtámasszal

2016. jan. 7. 15:18
 8/17 anonim válasza:
Nekem is ezeken az értékeken mozog. Üdv a klubban! Szerintem a fekvőtámasz belefér, nem olyan mint fekpadon a mázsa alatt vörösödő fejjel erőlködni. Inkább arra értette a doki, hogy nem jó. Kéne venned, ha még nincs egy vérnyomásmérőt és méregetni minden nap vagy 2-3 hétig, feljegyezni az értékeket és elvinni a háziorvosodhoz, hogy ez van. Onnan majd ő mondja mi a teendő. Ha van túlsúlyod a fogyás is lejjebb viszi a vérnyomást.
2016. jan. 7. 15:33
 9/17 A kérdező kommentje:
mindennap mérem a vérnyomásom 3 hónapja, egy ideig 125 és 135 között volt, majd beállt 140-re és most a legújabb a 147-es érték
2016. jan. 7. 15:55
 10/17 anonim válasza:
Ha tartósan 140/90 fölött van, akkor kell gyógyszeres kezelés. Ha aggódsz a kilengések miatt, beszélj róla a háziorvosoddal. Nekem nem tűnik komolynak, de nem vagyok orvos.
2016. jan. 8. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!