147-es vérnyomásssal lehet sportolni illettve nem ajánlott vérnyomáscsökkentő szedése?
Figyelt kérdés
2016. jan. 7. 13:30
1/17 A kérdező kommentje:
enyhén fáj is a fejem egy ponton néha hátul
2016. jan. 7. 13:52
2/17 anonim válasza:
Elöször egy kivizsgálás kell a háziorvosnál.
De általában a vérnyomás a sport hatására normális/esetleg alacsony lesz.
3/17 A kérdező kommentje:
köszi
2016. jan. 7. 14:44
4/17 anonim válasza:
147-es vérnyomással vérnyomáscsökkentőt kellene szedni, mert a sport helyrehozza, de nem azonnal. És mindennap ilyen magas vérnyomással rohangálni megterheli a szívet. A fejfájás pedig egészen biztosan ettől van. Viszont ha egy ponton fáj, akkor azt meg kellene orvossal nézetni. Aneurizma is lehet, az pedig ha elpattan halálos szokott lenni.
5/17 A kérdező kommentje:
nem mindig fáj csak időnként "belenyom" egyet
2016. jan. 7. 15:04
6/17 anonim válasza:
Kicsit magas, de érdekes lenne az alsó (diasztolés) érték is. A kardiológusom nekem azt mondta, hogy nem mindegy milyen sport. A súlyzós edzés pl. nem jó, de az aerob mozgás (futás, kerékpár, stb.) jó hatással van a vérnyomásra.
7/17 A kérdező kommentje:
vérnyomás 147 diasztolés 88 pulzus 80 körüli
szoktam futni de leginkább pumpálom magam itthon fekvőtámasszal
2016. jan. 7. 15:18
8/17 anonim válasza:
Nekem is ezeken az értékeken mozog. Üdv a klubban! Szerintem a fekvőtámasz belefér, nem olyan mint fekpadon a mázsa alatt vörösödő fejjel erőlködni. Inkább arra értette a doki, hogy nem jó. Kéne venned, ha még nincs egy vérnyomásmérőt és méregetni minden nap vagy 2-3 hétig, feljegyezni az értékeket és elvinni a háziorvosodhoz, hogy ez van. Onnan majd ő mondja mi a teendő. Ha van túlsúlyod a fogyás is lejjebb viszi a vérnyomást.
9/17 A kérdező kommentje:
mindennap mérem a vérnyomásom 3 hónapja, egy ideig 125 és 135 között volt, majd beállt 140-re és most a legújabb a 147-es érték
2016. jan. 7. 15:55
10/17 anonim válasza:
Ha tartósan 140/90 fölött van, akkor kell gyógyszeres kezelés. Ha aggódsz a kilengések miatt, beszélj róla a háziorvosoddal. Nekem nem tűnik komolynak, de nem vagyok orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!