Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Kezd egy kicsit felfelé...

Kezd egy kicsit felfelé kúszni a vérnyomásom, szeretnék tanácsot kérni, hogy tényleg baj-e ez már?

Figyelt kérdés

130/83 vérnyomást mértem, és mostanában ekörül van. Eddig inkább alacsonyabb volt. 105,110,115.

26 éves nő vagyok és van egy 15 kg plusz rajtam kb.

Néztem ilyen kalkulátorokat, aszerint 110/70 kéne legyen a normál értékem ebben a korban.

A vérnyomásmérőm normális fajta, gyógyszertári, felkaros, omron márkájú.

Stresszes, szorongó fajta vagyok amúgy, mostanában főleg :(

2015. dec. 19. 12:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha szorongó vagy, ne méregesd állandóan ! Inkább tereld el a figyelmedet. Sportolj, sétálj, hallgass zenét, olvas, Tv -t nézz,bármit,csak ne a betegség járjon az eszedbe!!!!
2015. dec. 19. 12:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen!! tudom!! sajnos vannak ilyen időszakaim, amikor naponta legalább 1-2x megmérem. máskor meg hetekig eszembe se jut. egyik este fürdés után rosszul lettem. kiszálltam a meleg vízből és utána elszédültem, meg elgyengültem és mivel egyedül voltam otthon, megijedtem, hogy nehogy elájuljak. akkor mértem 130-at először. azóta méregetem, mintha muszáj lenne.
2015. dec. 19. 12:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Túlsúly = magasabb vérnyomás
2015. dec. 19. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Le kellene adni a felesleges, attól is lehet magasabb a vérnyomás és persze a stressztől is. Mozogj többet, táplálkozz egészségesebben és normális lesz a vérnyomásod.
2015. dec. 20. 08:50
 5/7 A kérdező kommentje:
Szóval ez már akkor kicsit sok ugye? jól érzem? a fejem is szokott nyomni sokat mostanába, lehet emiatt
2015. dec. 20. 09:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem sok, csak 'emelkedett'. Egy prof azt mondta, hogy a vérnyomás csak azóta magas, amióta mérjük :D
2015. dec. 20. 10:05
 7/7 anonim ***** válasza:
nekem is ugyanez, korábban mindig alacsony volt, mostanában magasabb, főleg a diasztolés érték. én 30N vagyok, nincs túlsúlyom, de a szorongás rám is igaz... ja és ha orvos méri, még sokkal magasabb :S egyébként ez a magas vérnyomás alsó határa, szerintem sport, meditáció, pihenés, sóbevitel csökkentése (+fogyás?) ilyesmikkel érdemes próbálkozni, ezek kicsit levihetik. gyanítom elsősorban a szorongással érdemes kezdeni valamit.
2015. dec. 20. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!