Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért magas a vérnyomásom?

Miért magas a vérnyomásom?

Figyelt kérdés
Sziasztok 23 éves vagyok, rendszeresen sportolok, nem dohányzom, nem vagyok tulsúlyos, mégis magas a vérnyomásom. reggelente 149/70 most este pedig 156/85 volt, reggelente szedek vérnyomásra tablettát. Voltam jó pár kivizsgálásra vérképem rendben, vizeletem is, vesém is, tüdőm is, bár mostanában eléggé lila a körmöm. 2-3 hónajpja sokat stresszeltem, de azóta már nyugodtabb vagyok. Esetleg ha a stressz miatt magas a vérnyomásom mennyi idő míg ez a dolog helyre áll? 170-es vérnyomásom volt mikor véletlenszerüen mértem, bár azóta nem volt ilyen magas.

2015. dec. 9. 19:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Nappal amúgy hiperaktiv vagyok, de nagyon nehezen tudok reggelente ki kellni az ágybol, az elalvás is gondott jelentett, de 1-2 hete már jobban alszok.
2015. dec. 9. 19:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Mivel az alsó érték jó, annyira nem vészes. A másik érték stressz vagy erőkifejtés hatására szokott megnőni.

Gyógyszer nélkül mennyi ?

2015. dec. 10. 17:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Jaj , jaj és jaj. Hacsak a systolés értéke magasabb izolált systolés hypertoniája van.

Ha ez valóban igaz nagyon alapos kivizsgálásra van szükség, mert lehet, hogy van valamilyen szervi oka..lehet, de nem biztos, de lehet

2015. dec. 10. 20:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Orvossag nelkul nem tudom mennyi, mert mar 2 hete szedek orvossagot ra. De orvossaggal 140-150 kozott ezokott lenni. En arra gyanakszom hogy a stressz miatt allandosult a vernyomasom, de amugy a verkeringesem se jo mert gyakran fazik a kezem labam, 2-3 hete meg dideregve ebredtem ugy faztam. Elkezdek ujbol sportolni hatha az rendbe rakja a verkeringesem es ezaltal a vernyomasom is. Amugy semmi szervi elvaltozasom nincs, mert minden orvosnal kivizsgaltatgam magam, es tokeletes ertekeim voltak. Egyedul az allegiaval van bajom, legyengitette az immunrendszerem.
2015. dec. 12. 00:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Nagyon alapos, mit jelent? Milyen vizsgálatokat?
2015. dec. 12. 07:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Szemfenek vizsgalat,latotervizsgalat,vese / mellekvese ultrahang, vizelet, 24 oras vizelet, asvanyi nyersanyagok, tudo rontgen, hasi ultrahang, aztan csovet is nyomtak le a hasamba, 3x vettek vert, ekg, testi motozas, bororvosnal is voltam anyakegyeket kivizsgaltatni
2015. dec. 12. 10:33
 7/9 anonim ***** válasza:
gondolkodom
2015. dec. 12. 12:53
 8/9 A kérdező kommentje:
amúgy észrevettem hogy a jobb bordám alatt érzékeny, ahogy a belgyógyász is nyomogatta a hasam igen megrándultam, nem tudom miért
2015. dec. 12. 17:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Csá.

Nekem nyolcadikos koromtól 150 körüli 30 éve.

25 évig sportoltam ,alapos sportorvosi és minden vizsgálati eredm. jó volt,nagyon jól éreztem magam vele mindig.

Nem rég hagytam abba a sportot és nagy nehezen elkezdtem szedni a reggeli tablettát ,aminek 24 órás hatása van.Ha az a célod ,hogy soha ne legyen fent ,akkor a san-ra végzödöket kell szedni.

Én is két hete szedem,jól levitte ,azóta sz arul vagyok,de már nem sportolok.

Más:Az elmúlt évszázadban, 10 évente csökkentették a normális értéket mindenhol.

Koleszt,vérny.,cukor,stb.

Gyanitom a gyógyszereladás miatt.

Szerintem nem a 110-120 a normális,mert egy 4 éves gyermeknél 103-106 a normális,ott még nem mertek beleavatkozni.Pl,hogy 80-ra csökkentsék és minden második gyerek gyógyszert szedjen.

Adom magamnak még egy hetet és ha a számukra optimális vérny. rosszullétekkel jár ,ájulás stb.,akkor inkább gyógyitsa az magát ,aki 40 kávétól tud csak felébredni. Üdv

2015. dec. 15. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!