Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Magas a vérnyomásom vagy ez...

Magas a vérnyomásom vagy ez még "okés"?

Figyelt kérdés

162/83

pulzus 72

2015. okt. 23. 18:23
 1/8 A kérdező kommentje:
ja és 22 éves vagyok
2015. okt. 23. 18:23
 2/8 anonim ***** válasza:
140 folott mar magas
2015. okt. 23. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Magas. 140 még elmegy, de az is magas. Ha csak a mérésre izgulsz rá, akkor okés, de ha napközben is ilyen magas az már hosszútávon nem jó, a szervezet egy idő után elfárad. A pulzusod tökéletes. Azért mondom, mert nekem 155, amikor mérem, mert ráizgulok (nem tudom miért, amikor napi szinten injekciót használok), de napközben, amikor nem mérem 130 és ez pont ideális. Pihenj sokat és ne igyál kávét, menj el egy kivizsgálásra, lehet, hogy csak stressz vagy rossz étkezés.
2015. okt. 23. 18:37
 4/8 anonim ***** válasza:

A vérnyomás magasságának vannak fokozatai.Goglizzál, valahol bevannak sorolva ezek a fokozatok, bár némileg életkor is számít, tehát ha téged nézünk ezzel az értékekkel, akkor neked úgy kb közepesen magas lehet.A 140 alatt normális, 140 és kicsit felette emelkedett 1.fokú...

Aztán jönnek a közepes emelkedett, közepes magas, ..

Végül az egyértelműen magas, az már 170-180 felett van.

És lényeges az is, hányszor és hogyan méred.Ha ez egyszer-egyszer fordul csak elő, de amúgy alacsonyabb, akkor nem gáz. De ha ez az alap és máskor is felszökik, akkor meg kellene nézetni magad dokival, aki írhat gyógyszert, mert ha tartósan beáll magasabbra, az ártalmas lehet.

2015. okt. 23. 18:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Pulzus jó.
2015. okt. 23. 18:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Másodszori mérésre 145 lett.

a pulzus meg 80

Amúgy már voltam dokinál. De egyelőre azt mondta, hogy méregessem itthon.

Mostanában kicsit stresszes vagyok.

2015. okt. 23. 18:54
 7/8 Mumusan válasza:
Magas. Menj el kardiológiára. Adnak egy egész napos vérnyomásmérőt, vagy a holterban megbicikliztetnek.
2015. okt. 23. 19:00
 8/8 anonim ***** válasza:
22 évesen 120 körül lenne a normális, mérd meg naponta háromszor, írd fel egy füzetbe és 1 hét múlva menj vissza a háziorvoshoz ha mindig ilyen magasak az értékek.
2015. okt. 24. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!