Egészséges 30 körüli,180 cm magas férfiak leirnák nekem a pulzusukat?
Kiváncsi lennék vagy a vérnyomásmérővel történő mérés eredményére vagy pedig kézzel történő pulzusmérésre
A való kézzel méréshez a bal belső csukló hüvelykujj felé néző részét kitapintjuk a vénát az inszallagok fölött majd fél percig számoljuk hányat üt és annak értékét megduplázzuk
Tehát ha fél perc alatt 35-öt számolunk akkor az 70
az pont jó!
60-80-ig ok nyugalmi helyzetben
Nyugalmi helyzetben kell történnie mind a vérnyomásmérésnek, mind a pulzus számolásnak. Legalább 10 percet kell üldögélni előtte.
Elvileg igen, 2x35= 70.
De akkor a legpontosabb, ha végigszámolod 1 percen át.
120 ütés/ perc alatt beszélnek általában szapora szívverésről, amivel már mindenképp orvoshoz kell fordulni.
Ha nem érzed jól magad vagy aggódsz mindenképpen fordulj orvoshoz mielőbb! Ne késlekedj
nekem jobb esetben ami ritkább 70 a pulzusom, de alapban 79 általában
Terhelésre vagy sétára 115 körülire ugrik fel, olyan szinten ver a szivem, hogy már rosszul vagyok tőle
Orvoshoz már mentem a dologgal azt mondták phszihés alapú a dolog mivel a vérképem és a röntgenem és az ultrahangom se mutatott problémát
Ennek ellenére a pulzusom igen magas, ami már a mindennapi élettevékenységben akadályoz
Hormonvizsgálatra most megyek majd aztán talán kérek egy terheléses vizsgálatot és egy MRI-t a szivemről
Ha minden negativ akkor viszont nemtudom mi lesz a megoldás
Az az igazság, hogy a nyugtatók nem sokat javitanak a helyzeten hacsaknem annyit szedek be, hogy már majdnem kiütöm magam velük, akkor esetleg lejebb áll a szivverés
Igen erre tippeltem volna, hogy relaxálni kéne egy kicsit.
A nagyon jó relax videok vannak fent az egyik videos oldalon.
Kéne egy jó pszichológus és egy jó kardiológus és just relax.
nincsenek phszihológusi problémáim hanem phszihés betegségem van fizikálisan
Köszönöm a tanácsot de sajnos semmilyen technika nem segit a légzésgyakorlattól kezdve a relaxációig erre már gyógyszert kell szedni mert valami elromlott csúnyán valószinűleg a fejemben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!