Magas vérnyomás tulsúly esetén hogyan kűzdhető le?
nekem amiatt magas, hogy tulsulyos vagyok, nem mozgok eleget, nem sok zöldséget gyümölcsöt ettem? meg néha túlsóztam ételeket.?
változtatni akarok, mert olvastam a következményekről, időben szeretnék változtatni!
Egy kicsit pontosítok!
- kevesebb vörös-húst = sertés, marha, és hasonlók.
A baromfiból is a kacsa-liba, tehát ami kövér, azt most jó ideig hanyagold.
Sovány húsok és a hal, az oké, a sok-sok zöldség, a gyümölcsökből az édeseket is hagyd el. Pl. banán, szőlő, és az aszalt gyümölcsök sem oké.
Természetesen az édes-habos sütiknek, nasiknak, agyoncukrozott, stb. stb. bolti üdítőknek is búcsút inthetsz. Csinálj magadnak otthon nyers gyümölcsből (sárgarépából) ivólevet!!!
A só a szervezetben megköti a vizet, és bizony sokszor ez is oka lehet, a nehéz légzésnek, a láb-dagadásnak, stb. stb.
Az egészségesebb táplálkozásra való átállás mellé még valami napi rendszeres testmozgást is be kellene iktatni, olyat, aminek a mennyiségét, intenzitását tudod napról-napra növelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!