Szívprobléma lehet, vagy inkább pánik?
Nagyon megvagyok ijedve. A következők a tüneteim: szívdobogás érzés, szédülés, bizonytalanság érzet, izomfeszülés, illetve gyengeség, úgy érzem sokszor, mintha ólom lábaim, kezeim lennének, máskor meg elernyednek, leeresztek, mint egy lufi.Úgy érzem, főleg nyugalmi helyzetből kiindulva, mintha kifáradt lennék, ehhez társul szívdobogás érzés is, de nem fulladok, zihálok, vagy ilyesmi. Olyan érzésem van, mintha végelgyengült lennék, és ezért halálfélelmem van, szorongok. Mostanában pedig, néhány napja, ez egyik pillanatban rám tör egy iszonyatos álomkór, mintha felakarnék bukni, de ez sem olyan mint egy jóleső álmosság, hanem olyan furcsa érzés, mintha örökre leakarna csukódni a szemem. De van úgy, hogy ki van pattanva, egyszerűen nem tudok aludni, és ezek néha percenként is váltakoznak. Már elaludni is nehezen merek, mert amikor kezdenék elaludni, hirtelen felébredek, mintha belezuhantam volna az álomba, és legyengülne a légzésem, ez előfordul vagy
2-3x, aztán valahogy csak elalszom, de ez csak néhány napja van. Reggel rosszul ébredek, szédülés, olyan belső remegés féle, szívdobogás, izomfeszülés, kifáradás, bizonytalanság, (mintha alig állnék a lábaimon) torokszorító érzés, erős szájszárazság. Ezek miatt néha már ingerlékeny is vagyok, idegesít a beszéd, nem érdekel semmi, mert félek nagyon. Sokszor kell pisilnem is, úgy érzem többet kell mennem, mint amennyit megiszom, főleg éjszaka, mikor nem tudok elaludni. Bár ebben lehet közrejátszik, hogy van egy nagyobb méretű miómám is, ami esetleg nyomhatja a hólyagot. Talán elkövettem azt a hibát, hogy néha-néha bekaptam egy-egy szem Seduxent, nem mindennap, de olyan is volt, hogy 3-4 nap egymás után, aztán 1-2 nap szünet. De ez főleg csak az utóbbi időben, előtte, még ritkábban volt rá szükség. Most attól félek, (elolvastam a betegtájékoztatót, ahol borzalmas dolgok vannak írva) hogy ezek esetleg lehetnek elvonási, vagy túladagolási tünetek, mert azt írja, hogy normál szedés mellett is lehet túladagolni. Most ettől is parázom. Szeretném letenni, ma van a harmadik napja, hogy nem vettem még be, csak nem tudom mi lesz így. Idegesnek nem éreztem sosem magamat, annak ellenére, hogy voltak negatív gondolataim, agyaltam néha.Gondoltam alvási apnoera is, de azt mondják nem horkolok. Az is érdekes egyébként, hogy pl. tegnap elég jól éreztem magam, éjszaka meg ma már megint rosszabbul vagyok. Ritkán pillanatról pillanatra is változik ez, mármint, hogy hol jobban, hol rosszabbul vagyok.Szívelégtelenségre is gondolok, ezért is félek nagyon, de decemberben volt 2x is mellkasröntgenem, tüdőgyulladás miatt. Úgy tudom, valamennyire az is kimutatja a szív állapotát, és gondolom akkor szólt volna a doktornő, ha látott volna valami erre utaló jelet.Tudom, hogy el kell mennem kivizsgáltatnom magamat, de nekem olyan félelmem van, hogy ha meglátok egy rendelőt, vagy a kórházban egy kórházi ágyat, még rosszabbul érzem magam. Legalább addig jó lenne, ha leírnátok a véleményeteket, és akiknek van/volt hasonló problémájuk, a tapasztalataikat. Előre is köszi!

Nem szívprobléma ez, hanem pánikbetegség.
Elég tipikus tünetek, nekem is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!