Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Nem bírok így élni. Pánikbeteg...

Nem bírok így élni. Pánikbetegségre valakinek valami jó ötlete?

Figyelt kérdés
(22 L). Az egész 2012-ben kezdődött.Egy nehéz kapcsolatban voltam,amiben a srác folyamatosan uralkodott felettem és lelki terrorizált.Fogalmam sem volt hogyan szabadulhatnék meg tőle. Teherbe estem,a babát én megakartam tartani,ő persze nem. Végül elvetettem fájó szívvel, ugyanis nem akartam apa nélkül felnevelni, sőt az iskolát sem fejeztem be, semmi jövedelmem nem volt.Ekkor,elég erőt éreztem ahhoz hogy szakitsak vele. Nos ezután kezdődött minden. Elkezdtem furcsán érezni magam ,mentem az utcán és egyszerűen nem tudtam az emberek szemébe nézni. Frusztrált az egész, idegesnek éreztem magam az emberek közelében, remegett mindenem, izzadtam. Nem is tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget az eleiben. Elkezdtem randizni egy orvos sráccal, amikor találkoztunk, mindig remegtem, úgy éreztem mindjárt elajulok, halalfelelmem volt. Borzasztó,otthon állandóan csak ezen gondolkodtam hogy mi a fene történt velem, nem értettem hova tűnt az önbizalmam,hol van az a magabiztos lány aki voltam. Előtte nagy zene kedvelő voltam, el sem tudtam képzelni az életemet zene nélkül. Mostmeg, azóta is ha zenét hallok bepanikolok és remegek, iszonyú. Nos ezzel az orvos sráccal komolyra fordult a kapcsolatunk, s elmondtam neki a tapasztalataimat. Ő erre írt is fel nekem gyógyszert, amitől persze sokkal jobban lettem, kevesebbszer éreztem ezt a pánikot. De sosem tűnt el teljesen. 3 év után szakítottunk. Annyira megviselte a szervezetemet az a rengeteg gyógyszer amivel tomtem magam, abbahagytam már fel éve. Újra mindennaposak a félelmeim, nem merek emberekkel találkozni, ha találkozok is akkor kérdezik mibajom van, ettől megjobban rosszul leszek, nem bírom már. Halalfelelmem van folyamatosan, a boltba is alig merek bemenni, nem merek az emberek szemébe nézni, egyszerűen nem tudok így élni :(... Egyébként most külföldön élek, nincs biztositasom hogy orvoshoz menjek. De amugysem szeretnék gyógyszert szedni már, attól bolond leszek. Van egy srác akivel megismerkedtem otthon magyarba, 1 hónapja vagyunk együtt, most megyek hozzá látogatóba,és egyszerűen akárhányszor erre gondolok, a szívem majd kiugrik a helyéről (persze nem a szerelem miatt), félek hogy amikor vele leszek elkap a pánik és végem, mert nem tudom kezelni. Nem megy. Amikor megismerkedtunk akkoris bepanikoltam és fogalma sem volt a srácnak hogy mit csináljon. Én meg ott feküdtem reszkettem, nem kívánom senkinek ezt az érzést. Nem akarok gyógyszereket szedni!! Olyan gyógymódot keresek, ami másnál is tényleg hatott, talán egy könyv, valamiféle lelki gyógymód, ha tudtok kérlek adjatok valami tanácsot mert lassan megőrülök, nem bírok így élni, utálom magam. Bocsánat hogy ilyen sokra sikerült, de úgy éreztem muszáj leirnom az elejétől, bár igyis csak a töredékét írtam le annak ami velem történik.

2015. júl. 6. 10:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Pánikra nincsen ötlet. Csak orvos, és gyógyszer. Ha végigcsinálod, meggyógyulsz....ha nem? Hát mit lehet erre mondani? Jobb nem lesz
2015. júl. 6. 15:04
 2/3 anonim válasza:

Muszáj orvoshoz menned, ha ennyire erős a betegséged. Nálam is ez van, már 5 éve (21 vagyok). Mostanában nagyon felerősödött.

Nekem mostanában a progresszív relaxáció segít, keress rá, teljesen ellazít. Nekem onnan fakadnak a gondjaim, hogy fizikailag rosszul érzem magam, remegek, szédülök, fáj a mellkasom.

Kitartás, az orvos segíteni fog.

2015. júl. 6. 15:06
 3/3 Kim Bo Mao ***** válasza:
Próbálj sportolni valamit, meg énekelj hangosan ha megteheted valahol. Ha elfog a remegés szorítsd ökölbe az ökleidet majd ernyeszd el. A hasadba vedd a levegőt, az lenyugtat. Próbálj meg nem félni, és arra gondolni, hogy nem vagy beteg. Eddz a félelmeid ellen. Úgy értem, hogy próbálj szociális dolgokat csinálni többször. Ha vannak szüleid, barátaid, látogass el hozzájuk, vagy igyatok/egyetek valahol.
2015. júl. 25. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!