Ez szerintetek mennyire kínos?
Én két irányba mennék a helyedben.
(1) Ha van olyan valaki, aki nagyon megbízható és mindenben támogat, barát/barátnő, anyuka, keresztszülő, ilyesmi, akkor beszélgethetnél vele erről, az segíthet. Egy pszichológus a legjobb, mert ő ért hozzá, hogyan kell óvatosan és hatékonyan kibontani a dolgot, hol érdemes megállni és pihentetni egy kicsit, amíg készen nem állsz rá. Fontos, hogy inkább tudjon jó kérdéseket feltenni, amire neked kell válaszolnod, minthogy próbáljon pár gondolat után "azonnal" ítélkezni és megoldani helyetted.
(2) Több száz táncpartnerrel táncoltam, kettő volt olyan, akinek remegett a keze különösebb látványos ok nélkül (azaz nem volt belém szerelmes, nem volt fellépés, stb). Nem lehet nem észrevenni. Mosolyogj mellé! :) Magam és más partnerek részéről is egyfajta kedves, gondoskodó hozzáállást tapasztaltam, mert ez olyan "cuki"... bár ez tényleg az egyes emberek hozzáállásától függ. A tánc élményét nem csökkentette. Ha csak pár táncra találkoztok, alapból az elegáns megoldás, ha "nem veszi észre". Ha szóvá teszi, vagy látod, hogy észrevette és kissé meglepődött, akkor elütheted valamilyen kamu indokkal, hogy tánc közben mindig remeg a kezed, vagy ilyesmi. Nem kell a táncparkett közepén lelkizni, ez nem arra való. Az első reflex, hogy biztos azért remegsz, mert zavarban vagy, hogy azzal a valakivel táncolsz, akivel épp. Hadd higyje hogy milyen megtisztelő neked, hogy vele táncolhatz, simogatja az egóját. :)
Ha fix a táncpartner, akkor pár szóban érdemes tisztáznod a szitut, mielőtt beleéli magát, hogy menthetetlenül beleszerettél: idegi alapú remegés, nem miatta van, idővel kb. "ki fogod nőni", de addig is reméled, nem zavarja.
Amit ne tegyél: ezért ne hagyd abba, az megfutamodás lenne. Én imádtam ezekkel a partnerekkel táncolni, és bár fura volt, egy pillanatig sem volt kínos. Nem te tehetsz erről. Nem vagy ezzel egyedül, ettől sokkal extrémebb dolgokkal is találkoztam már.
A kínos nálam egészen más, amikor az illető tehet arról, hogy milyen kellemetlen élményt okoz másoknak, csak vagy nem tudja (és ciki erről felvilágosítani), vagy tudja de nem érdekli és nem tesz ellene. Főleg higiénia és illemtan terén vannak, akiknek volna hova fejlődni. Na, ilyenekkel tényleg gáz. A leírásod alapján te nagyon távol állsz ettől. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!