Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Az igaz, hogy az első menstruá...

Az igaz, hogy az első menstruáció után már nem nőnek a lányok? 12,5/L

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert megjött az első menstruációm, de még nagyon kicsi vagyok, 149 cm.(39,5 kg ha ez számít) Es itt GYK-n több helyen is olvastam, hogy ilyenkor már nem nőnek tovább a lányok :o. Azért is szeretnék még nőni, mert a legkisebb vagyok az osztalyban (na jo, meg van 2 lány, akik kb olyan magasak mint én) meg azért is, mert kicsit ducinak latom magam, renszeres sportolás mellett, és reméltem, hogy még nyúlhatok úgy, hogy közben a tömegem nem növekszik :/

Amúgy az elmúlt 10 hónap alatt 7 cm-t nottem.

2015. ápr. 19. 15:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez onnan származik, hogy a menstruáció megkezdődésével elcsontosodnak az epifízisek ( a nagy csöves csontok növekedési zónái. De csak azok! (pl combcsont). Néhány centit még lehet nőni, és mivel egyénileg indulnak be a hormonok, egyéni az is, hogy mikor csontosodik el teljesen. Mindenkinek máskor!!!!! Ezért hülyeség életkorhoz kötni.
2015. ápr. 19. 16:16
 12/17 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a zold pacsii!

Az jo ha meg siman nohetek, akkor nem adom fel a remenyt! Es tenyleg itt olvastam ugyhogy na bocsi ha hulyeseget kerdeztem

2015. ápr. 19. 22:11
 13/17 KJUsul ***** válasza:
46%

Nem tudom hol olvastad, de jó nagy hülyeség. Én például mindössze 135 cm voltam egészen 17 éves koromig. 25, nem tévedés 25 éves koromban értem el a 173 cm magasságot. Addig nőttem. De van akinél befejeződik normálisan azaz 23 éves korban. Alapvetően ez a növekedés korhatára, de vannak kivételek is.

Egy másik ismerősöm 8.-os korában már 2 méteres volt, mégsem lett 3 méter (bruhaha), hanem csak 2 méter 10 cm, tehát 8.-os korától 20 éves koráig mindössze ennyit nőtt már csak, utána semmit.

Szóval ne aggódj, leszel még sokkal magasabb is.

2015. ápr. 21. 09:27
 14/17 A kérdező kommentje:
Huu utolso, azert nem irigyellek 17 evesen 135 cm :/ es nagyon durva ahogy megnottel. Na jo mostmar legalabb tudom hogy itt tenyleg eleg sok hulyeseg is van es nem szabad mindent csak ugy elhinni... Meg itt eleg szelsoseges eseteket is olvastam, ugyhogy orulok, hogy tulajdonkeppen barmi megtortenhet :)
2015. ápr. 22. 14:56
 15/17 KJUsul ***** válasza:
Nem volt könnyű, mert ráadásul túlsúlyos voltam, úgyhogy kőgolyónak csúfoltak. Gyerekkoromban annyit verekedtem, hogy másik háromnak is sok lett volna. Aztán 19 éves koromra, mire kijártam a gimit kezdtem helyre állni nagyjából, le is higgadtam, úgyhogy minden rendbe jött. Semmiképp ne keseredj el és ami a fő ne hagyd, hogy kicikizzenek és idegesítsenek! Egyszerűen engedd el a füled mellett. És drukkolok neked!
2015. ápr. 23. 11:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Uhh :((. Engem szerencsere nem csufolnak, csak neha megjegyzik, hogy jajj de kicsi vagy de nagyjabol ennyi meg a barataim szeretik hogy kicsi vagyok, mindig kicsi cukinak neveznek meg ilyenek, csak szeretnek en is jobban megkozeliteni oket
2015. ápr. 23. 16:05
 17/17 anonim válasza:
Nekem 11 évesen jött meg, akkor kb. 155 cm voltam. Most 166 vagyok, a menstruációnak semmi köze sincs a magassághoz. 12/l
2018. ápr. 5. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!