Az igaz, hogy az első menstruáció után már nem nőnek a
lányok? 12,5/L
Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert megjött az első menstruációm, de még nagyon kicsi vagyok, 149 cm.(39,5 kg ha ez számít) Es itt GYK-n több helyen is olvastam, hogy ilyenkor már nem nőnek tovább a lányok :o. Azért is szeretnék még nőni, mert a legkisebb vagyok az osztalyban (na jo, meg van 2 lány, akik kb olyan magasak mint én) meg azért is, mert kicsit ducinak latom magam, renszeres sportolás mellett, és reméltem, hogy még nyúlhatok úgy, hogy közben a tömegem nem növekszik :/
Nincs oki összefüggés. 14-15 éves korban fejeződik be a lányok növekedése, a fiúké 15-16 év körül.
2015. ápr. 19. 15:38
2/17 anonim válasza:
Na a gyakoris válaszok 90%-át nem szabad komolyan venni, és elhinni. A menstruációnak semmi köze a növekedéshez, 21 éves korig még bőven nőhetsz.
2015. ápr. 19. 15:39
3/17 anonim válasza:
Ezt a hihetetlen nagy baromságot...miert ne nonel csak azert mert mar megjott a menzeszed?kb.18 eves korodra ered el a végleges testmagassagodat..Es ha leírod h az elmult 10 hónap alatt 7cm-t nottel akkor miert kérdezed?Ezt a hülyeséget komolyan..15/l/bocsi ha bunkó voltam de elegge fel tudom húzni az ilyen jellegű kérdéseken../
2015. ápr. 19. 15:41
4/17 anonim válasza:
Én 163 cm vagyok, mióta megjött nem nőttem :)
De unokatesóm legalább 15 centit nőtt még utána, úgyhogy ez teljesen egyénfüggő.
Egyébként egyáltalán nem lehetsz duci az adataid alapján, sőt! :)
2015. ápr. 19. 15:43
5/17 anonim válasza:
"A testmagasság addig nőhet, amíg a növekedési zónák (epifízisfuga) ezt lehetővé teszik. A növekedési zónák a csontok végeinél találhatóak. Gyermekkorban ezek nyitottak, lehetőség van az új csontszövet képzésével a csont hossznövekedésére. Amikor ezek a zónák elcsontosodnak, további hossznövekedésre már nincs lehetőség. Átlagos esetben a lányoknál kb. 15-16 éves korban zárulnak be véglegesen az epifízisfugák, fiúknál ez 17-18 éves korig is kitolódhat. Normálisan a csontkor az életkorral megegyezik. Növekedési hormon hiány esetén a csontkor az életkortól elmarad. A növekedési zónák az életkorhoz viszonyítva kicsit hosszabb ideig vannak nyitva, a csontok érése késik.
Hülyeség, mert 11 évesen jött meg először és 14 éves koromig nőttem. Utána meg még 19 évesen is 1 cm-t.
2015. ápr. 19. 15:44
7/17 anonim válasza:
Részben, ugyanis a növekedést serkentő hormon termelése a menstruáció megjelenésével elkezd leállni.
2015. ápr. 19. 15:45
8/17 anonim válasza:
Honnan veszitek ezt a 15 meg 18 éveket?? Nővérem osztálytársa az érettségi banketten 165 centi volt és az 5 éves érettségi találkozón olyan 180 körül.. tehát 18 éves kora után nőtt.. Én úgy tudom, hogy 21 éves korig nőhet az ember -és most nem néztem meg semmilyen google-t -
2015. ápr. 19. 15:46
9/17 anonim válasza:
Semmiképpen nem igaz,nekem 11 éves koromban jött meg,olyan 155 centi voltam . Most pedig 172 25 évesen . De gimi utolsó évében 169et mértek,tehát még 7 év alatt nőttem 3 centit.
2015. ápr. 19. 15:52
10/17 anonim válasza:
Az emberi növekedés 23 éves korban fejeződik be. Mértéke a genetikán kívül függ az életmódtól is. ( táplálkozás, sport stb)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!