Miert nem mulik el a fejfajasom? Mi bajom lehet?
Vettem be gyogyszert, de az semmit nem hasznal.
Lehet, hogy migren...nem tudom, neha szokott ilyen lenni.
Ismerős mindez amiről írtál. Gyakran tapasztaltam én is pszichés okokból előjövő különféle panaszokat. Az utóbbi napokban nekem is szerepelt ezek között a fejfájás. Aminek először lehetett valódi oka, például hogy éjszaka leállt a távfűtés és álmomban a hűvös levegőn megfájdult a fejem. Vagy a rohanó iparvárosban túlságosan ingergazdag volt a környezet, ami lelkileg kifárasztott. Ezek valódi okok voltak és valójában jelentéktelenek. Ámde utána néha pszichésen is előjöttek a tünetek. Például amikor arra gondoltam hogy milyen élhetetlen lett így a város, csupa stressz és rohanás, a téli fűtések miatt nagyobb a szmog, stb., akkor már kiváltó okra sem volt szükség a fejfájáshoz. Elég volt a pszichés ok, elég volt rágondolni a korábbi kiváltó okra.
5-6 évente előfordult a pszichés köhögés is. Vagyis ha hirtelen erős stressz ért akkor köhögtem tőle. Utána elég volt a stresszt kiváltó okokra gondolnom, folyamatosan köhögtem tőle pszichésen. Ami például csak úgy szűnt meg hogy egy teljesen más környezetbe mentem, például a nyugodt, falu széli szomszédmentes szülői házba vagy Ausztriába ahol nem jellemző a rohanás. Vagyis ha a pszichésen kiváltó okok megszűntek, akkor a tünetek is "köddé" váltak.
---
A youTube-on Barnai Roberto-nak van egy csomó előadása a betegségek vagy tünetek kiváltásának lelki okairól, vagyis hogy a lelkiállapot mennyire öszefügg a testi tünetekkel. Megerősítem hogy igaza van, például a látásromlás lelki okainak tekintetében.
---
Tapasztalatom szerint a kiváltó okok megszüntetésével megszabadulhatsz bármi pszichés tünettől. Aztán lelkileg megerősödve ha ismét eléd kerülne a kiváltó ok, onnantól már a megerősödött lelkiállapotod miatt szinte ártalmatlan lesz a kiváltó ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!