Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mostanában többször van...

Mostanában többször van napokig tartó fejfájásom, erős hányingerrel, néha eléggé remeg a kezem, magasa vérnyomásom! Mi bajom lehet? Milyen vizsgálatokra számíthatok?

Figyelt kérdés
140/100-as vérnyomásom volt például ma hajnalban,nem bírtam aludni,kicsit bizseregtek a karjaim,pár pillantra még a nyelvem is.
2010. aug. 26. 09:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Én kb 45 éves korom óta szedek vérnyomás csökkentőt. Most semmi bajom.Mindenképp vizsgáltasd ki magad. Testvéremnek semmi előzmény nélkül 40 évesen agyvérzése lett fog mosás közben.
2010. aug. 26. 10:16
 2/7 A kérdező kommentje:

26 vagyok...valószínű,hogyha orvoshoz megyek,talán egyben kezeli ezeket a tünetek és nem külön-külön....gondoltam,hogy esetleg vérszegény lehetek,mert az is elég komoly tüneteket okoz,ha régóta fennáll....hát majd kiderül

köszi,hogy válaszoltál:)

2010. aug. 26. 10:24
 3/7 anonim ***** válasza:
jobbulást. szivesen.
2010. aug. 26. 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:

ha orvoshoz mész valszeg ez történik :

megméri a vérnyomásod, aztán kapsz egy 24 órás vérnyomásmérőt. ABPM. Azt kiértékeli és ha szükséges, kardiológia. Ottt EKG és Ultrahang. Majd szemészet szemfenék, végül labor. Aztán kapsz vérnyomáscsökkentőt

2010. aug. 26. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
belgyógyászatra utal
2010. aug. 26. 12:49
 6/7 A kérdező kommentje:

140 felé mondjuk még nem ment,meg remélem,hogy 26 évesen,48kg-osan csak nem lesz magas vérnyomásom....

mi okozhat magas vérnyomást? szemfenék vizsgálat? félek...

:)

2010. aug. 27. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:
A szemfenék vizsgálat nem fáj. Szembe ül Veled az orvos egy műszerrel és belenéz a szemedbe. Egyszer egy kis levegőt fúj a gép, amitől megriadsz, de semmi, csak mintha Rád fújtak volna.Azért van rá szükség, mert ha magas a vérnyomásod, akkor az erek ott a szemedben duzzadtak.Különben a cukorbetegeket is rögtön szemre vizsgálják.ne félj, fiatal vagy, sovány,nem igen vagy veszélyeztetett.
2010. aug. 27. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!