Mostanában többször van napokig tartó fejfájásom, erős hányingerrel, néha eléggé remeg a kezem, magasa vérnyomásom! Mi bajom lehet? Milyen vizsgálatokra számíthatok?
Figyelt kérdés
140/100-as vérnyomásom volt például ma hajnalban,nem bírtam aludni,kicsit bizseregtek a karjaim,pár pillantra még a nyelvem is.2010. aug. 26. 09:09
1/7 anonim válasza:
Hány éves vagy? Én kb 45 éves korom óta szedek vérnyomás csökkentőt. Most semmi bajom.Mindenképp vizsgáltasd ki magad. Testvéremnek semmi előzmény nélkül 40 évesen agyvérzése lett fog mosás közben.
2/7 A kérdező kommentje:
26 vagyok...valószínű,hogyha orvoshoz megyek,talán egyben kezeli ezeket a tünetek és nem külön-külön....gondoltam,hogy esetleg vérszegény lehetek,mert az is elég komoly tüneteket okoz,ha régóta fennáll....hát majd kiderül
köszi,hogy válaszoltál:)
2010. aug. 26. 10:24
4/7 anonim válasza:
ha orvoshoz mész valszeg ez történik :
megméri a vérnyomásod, aztán kapsz egy 24 órás vérnyomásmérőt. ABPM. Azt kiértékeli és ha szükséges, kardiológia. Ottt EKG és Ultrahang. Majd szemészet szemfenék, végül labor. Aztán kapsz vérnyomáscsökkentőt
6/7 A kérdező kommentje:
140 felé mondjuk még nem ment,meg remélem,hogy 26 évesen,48kg-osan csak nem lesz magas vérnyomásom....
mi okozhat magas vérnyomást? szemfenék vizsgálat? félek...
:)
2010. aug. 27. 15:42
7/7 anonim válasza:
A szemfenék vizsgálat nem fáj. Szembe ül Veled az orvos egy műszerrel és belenéz a szemedbe. Egyszer egy kis levegőt fúj a gép, amitől megriadsz, de semmi, csak mintha Rád fújtak volna.Azért van rá szükség, mert ha magas a vérnyomásod, akkor az erek ott a szemedben duzzadtak.Különben a cukorbetegeket is rögtön szemre vizsgálják.ne félj, fiatal vagy, sovány,nem igen vagy veszélyeztetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!