Hónapok óta tartó erős gyomorfájás mitől alakulhat ki?
Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, hanem az egyik ismerősömről, aki nem hajlandó elmenni az orvoshoz. Már kb. 6-7 hónapja panaszkodik gyomorfájásra. Nem az a panaszkodós típus, szóval gondolom, hogy nagyon fájhat neki. Sehogy sem tudom rávenni, hogy elmenjen orvoshoz. Ha ilyen tartósan fennáll a gyomorfájás, mitől lehet? Én arra gondoltam, hogy akár fekély is kialakulhat, de ő azt mondja, hogy nem súlyos. Szerintetek mit tehetnék és mi lehet egy ennyire hosszú gyomorfájás oka? Szerintem elég komoly dolog állhat a hátterében. Talán ha tudnék konkrét (elrettentő) példákat felhozni neki, akkor elmenne az orvoshoz.2009. ápr. 16. 01:49
1/3 anonim válasza:
Elrettentő példa a gyomorrák. DE akár fekély is lehet. Kiválthatja stressz is. Helicobacter. Millió dolognak lehet a járulékos tünete. Orvos.
2/3 anonim válasza:
Nekem a sok idegeskedéstől alakult ki gyomorfájdalmam.Ez nem játék.Súlyos is lehet.Üzenem a barátodnak,hogy ne várja meg,amíg vért hány,mert az már súlyos.Én is felelőtlen voltam,jártam is vele éppen eleget orvoshoz.Kialakulhat erős fogyókúrázás miatt és a sok idegeskedés miatt is.Kerülje a kávét,dohányzást és a fűszeres ételeket.Vegyen a patikában qvamatelt,de mindenképpen mennjen orvoshoz!
3/3 anonim válasza:
egy ismerősömmel történt. Sokáig fájt a gyomra, ő nem evett rendszeres, le is volt fogyva, és egyszer a konyha felmosása közben összeesett és úgy is maradt. Bevitte a mentő és kiderült kilyukadt a gyomra, hosszas gyógyulás után egy olyan ocsmány heg maradt a műtét helyén, hogy azóta sem mer felvenni se bikinit, se rövidebb pólót. A borzasztó kínlódásról nem is beszélve, hisz a gyomra tartalma elöntötte a belső szerveit, vagy mit. Csak egy hasi ultrahangra próbáld elvinni, kb 10 perc az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!