Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ülőmunka okozta térdfájás...

Ülőmunka okozta térdfájás ellen mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Minden nap sportolok 1 órát (aerobic,spinning,pilates,jóga,cross training, ezeket variálom), ennek ellenére munka végére mindig fáj a térdem, pedig igyekszem sétálni napközben is,ha tudok.

Odafigyelek a folyadékbevitelre,és vitamindúsan táplálkozom.

Van valakinek hasonló problémája?

Előre is köszönöm a válaszokat! 25/L

2015. jan. 27. 08:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Valószínű ízületi bajok vannak, mindenképp javaslom a magnézium bevitelét pezsgőtabletta formájában mert az nekem bevált és sokaknak akiknek tanácsoltam a melóhelyemen hasonló panaszokra sokaknak segített. De ezzel ugye a gyulladást nem szünteted meg, a lényeg hogy próbáld jól mozgatni, én is szoktam edzeni idehaza én a fegyencedzés gyakorlataiból csinálom a guggolást és a láb emelést az is sokat segített, meg próbálj meg lépcsőzni vagy egy helyben emelgesd a lábad mintha egy lépcsőn mennél fel, ha meg nagyon fáj akkor valami ízület lazító krémmel kend be, de én erre leginkább a lóbalzsamot ajánlom. És próbálj meg minél többet úgy ülni hogy mozgatod a lábad, vagy nyújtsd ki, támaszd fel valamire, én amikor irodában vagyok adminisztrálom nap végén a munkát vagy a munkalapokat csinálom annak ellenére hogy nem ülő munkám van elég gyakran kerülök irodába papírmunkát végezni és akkor én egy kis szemeteskukára teszem fel a lábam.
2015. jan. 27. 09:13
 2/2 anonim ***** válasza:
A helytelen gerinctartással végzett ülőmunkától volt már gerincfájásom. A kompenzáló testmozgás sokat segített. Azt nem tudom hogy valami másfajta helytelen testtartással végzett ülés térdproblémát okozhat-e vagy ahhoz elég a sok mozdulatlan ülés. Lehet hogy nekem azért nem jelentkeztek egyáltalán a térdproblémák a sok üléstől mert rengeteget kerékpározom. A gerinc egészsége érdekében ki fogom próbálni azt hogy a gerincem is sokat mozgatom. Az egykori szülői háznál erre a célra akad is tennivaló bőven.
2015. jan. 27. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!